Eddie 發表於 2019-3-8 13:44

kitarolo 發表於 2019-3-8 13:14
274X與74X班次
前者比例再調高就得,
仲要紅萼樓轉乘要顧及。

應該張下繁74X用車,平分俾274X, 74B, 顧及返彩虹轉乘客
至於觀塘去鑽石山請搭80,總不能為左一小拙人行少幾步影響大部分乘客

HG6729 發表於 2019-3-8 13:44

271調班講極都係走數 冇用...
反而271 修訂及拉長下繁時段至17:30-23:00
274X唔應該調班因為又搵74X找數

天空之神 發表於 2019-3-8 14:26

271X 唔應該入油麻地彌敦道
應該改尖東開,兜入廣東道 1881 後直接上公路
271 改半島起載或飛走廣東道一段,分流乘客

271X 開車兜完兜罷又返去自己總站門口,諗果個都有問題

miklcct 發表於 2019-3-8 15:42

80去唔到志蓮淨苑嗰邊,亦都去唔到新蒲崗,要轉91 92先得(新蒲崗就轉91M,或者搭貴價車268C 269C)。呢個方向有無BBI?

miklcct 發表於 2019-3-8 15:50

天空之神 發表於 2019-3-8 14:26
271X 唔應該入油麻地彌敦道
應該改尖東開,兜入廣東道 1881 後直接上公路
271 改半島起載或飛走廣東道一段 ...

因為271係咁行,如果271X唔係跟271行就做唔到分流271嘅效果,油麻地嘅客只會搭返271。

話時話呢個圈真係好適合將條271X改做循環線,青沙一出就直返回程,令大埔有青沙快線。

YY487 發表於 2019-3-8 20:04

kmb71k 發表於 2019-3-8 21:05

80去唔到志蓮淨苑嗰邊,亦都去唔到新蒲崗,要轉91 92先得(新蒲崗就轉91M,或者搭貴價車268C 269C)。呢個 ...

80去唔到志蓮淨苑嗰邊?
龍翔道落車經行人天橋走過去有幾咁困難?

noname617 發表於 2019-3-8 22:07

kmb71k 發表於 2019-3-8 21:05
80去唔到志蓮淨苑嗰邊?
龍翔道落車經行人天橋走過去有幾咁困難?

廢老唔行得嗎?要送到上門口

HE7921 發表於 2019-3-8 22:40

80去唔到志蓮淨苑嗰邊,亦都去唔到新蒲崗,要轉91 92先得(新蒲崗就轉91M,或者搭貴價車268C 269C)。呢個 ...

11C加開觀塘碼頭特車往竹園不就行了,再唔係將74B下繁改由觀塘碼頭開出,經偉業街同海濱道去宏照道也可以

樂仔〞 發表於 2019-3-8 23:30

HE7921 發表於 2019-3-8 22:40
11C加開觀塘碼頭特車往竹園不就行了,再唔係將74B下繁改由觀塘碼頭開出,經偉業街同海濱道去宏照道也可以 ...

零碳個站而家下繁排到打哂交 ...
74B 就算建議拉去觀碼,都最好兜返入企廣 ...
頁: 1 [2] 3 4
查看完整版本: 大埔議員要求71A提供轉乘優惠、271X改回廣東道起載、274X加班