paul2357paul 發表於 2019-6-25 16:30

Man@MFHK 發表於 2019-6-25 13:24
E6 MMC特別係新城果堆明顯係風扇聲極響,副偈本身唔嘈。
講靜,去聽下老九部B8L一哥先,真係靜到起步都無聲 ...

靜過例如深圳市最常用既果種BYD又真係跨張D。:lol
後者應該只係衰在祖國研發唔到更靜既摩打?

051039 發表於 2019-6-26 08:11

paul2357paul 發表於 2019-6-25 16:30
靜過例如深圳市最常用既果種BYD又真係跨張D。
後者應該只係衰在祖國研發唔到更靜既摩打?
...
可能人地撞聾所以聽唔到呢:lol
歐六mmc車廂都叫靜,個啲叫合理音量炸
佢地可能連AS同換櫈前嘅2800都未搭過添呀;P

另,BYD可能唔係摩打唔夠靜,而係大陸造車未識做隔音姐

ccchhhuuunnn 發表於 2019-6-26 09:49

051039 發表於 2019-6-25 00:26
認同
夏天三十幾度太陽曬到正個時
Mmc窗頂同出風口離頭咁高真係幾大風都冇用

人買樓要樓底高
巴膠搭巴士竟然要樓底低,兼幫巴士公司慳冷氣慳錢,可能身高未夠160
橫掂都係派膠,與其隻窗爭嗰一兩吋,不如強制夏天全部上玻璃全廣擋太陽仲有效

051039 發表於 2019-6-26 10:00

ccchhhuuunnn 發表於 2019-6-26 09:49
人買樓要樓底高
巴膠搭巴士竟然要樓底低,兼幫巴士公司慳冷氣慳錢,可能身高未夠160
橫掂都係派膠,與其 ...

好似E200/ASB/C樓底高到企起身都較唔到風口夠唔夠好?

請勿下車 發表於 2019-6-26 11:04

但MMC向走廊嘅梗長條風口下下兜頭吹又係討厭

yyy5138 發表於 2019-6-26 11:13

有廠內大佬級江湖傳聞早兩晚差d有第3部MMC BBQ;P;P;P
原因係乸死中擔 開始出晒煙標火花 不過翻到廠發現得快即時處理左

051039 發表於 2019-6-26 12:49

請勿下車 發表於 2019-6-26 11:04
但MMC向走廊嘅梗長條風口下下兜頭吹又係討厭

絕對認同,呢排垃圾車冬天18度濕度六十幾都仲可以著恆冷氣同風機

051039 發表於 2019-6-26 12:51

yyy5138 發表於 2019-6-26 11:13
有廠內大佬級江湖傳聞早兩晚差d有第3部MMC BBQ
原因係乸死中擔 開始出晒煙標火花 不過翻到廠發現得快 ...

大隧個架好似都係中擔燒先喎
究竟係咩原因?

paul2357paul 發表於 2019-6-26 13:05

人買樓要樓底高
橫掂都係派膠,與其 ...

有矮車研發到可以方便例如過纜車橋底

lokwah2a 發表於 2019-6-26 13:26

頁: 1 2 3 [4] 5 6 7
查看完整版本: B8L vs E6 MMC