leunglwl 發表於 2019-10-4 19:00

s20131417 發表於 2019-10-4 18:44
1841更新
現時91P/291P站位乘客唔算多
相反91/91M 同 綠小11排隊人數最多

91P當然不多,正常1830已是尾車。除非有特別加班車,否則那幾位乘客大概要等到星期二了

s20131417 發表於 2019-10-4 19:05

1904更新
91線用車出現「客滿」電牌轉頁

s20131417 發表於 2019-10-4 19:07

leunglwl 發表於 2019-10-4 19:00
91P當然不多,正常1830已是尾車。除非有特別加班車,否則那幾位乘客大概要等到星期二了
...

1906更新91P/291P線站柱已經空無一人
九巴巡邏車亦喺站內駐守

lsc04d11 發表於 2019-10-4 19:13

尚德夠排到傻啦(因為將隧往將軍澳出口有車s撞左 封1條線) 塞車唔係科大專利

s20131417 發表於 2019-10-4 19:17

1912更新
疑似九巴車務督察喺91P/291P站柱附近
應該係管理91/91M線上車人流

加送入夜後候車盛況
(至少巴士站人流已經明顯減少)

toyl 發表於 2019-10-4 19:18

s20131417 發表於 2019-10-4 18:20
最諷刺嘅係
由於呢個係臨時調動
各間巴士公司根本未有時間準備應對大量客流

喜龍彩虹站頭有站長有對講機,根本可以坪石落曬客的話,站頭無客就可以踼走部車即刻調頭返去,巴士公司點做到?
6點左右街巿27/29M條龍長到飛起,平時個站已經夠阻,今日塞車已成死症無得醫。

p.s. 當年十幾年來運吉唔比果度加站係有佢道理

leunglwl 發表於 2019-10-4 19:19

今日科大交通情況和中秋那天幾乎一樣。新清塞車龍尾到井欄樹,難以正常回車保持班次。唯一確保可以上車方法,只有步行至油站對面巴士站上91。但即使可以上車,並不代表可順利抵步。依九巴ETA觀察,現在連架291P(1.5小時前開出)都未抵達彩虹。

s20131417 發表於 2019-10-4 19:22

lsc04d11 發表於 2019-10-4 19:13
尚德夠排到傻啦(因為將隧往將軍澳出口有車s撞左 封1條線) 塞車唔係科大專利 ...

1920更新
91M線已經派出多部12米加班車協助疏導大量滯留喺科大嘅候車乘客
有關人流已經明顯減少

另外,順帶一提
由於多個港鐵車站設施受到破壞 部份零件有待訂購
(包括閘機)
個別車站嘅出入閘時間可能會較長(因要人手處理)
敬請留意。

EX-TL 發表於 2019-10-4 19:26

而家通處大塞車, 除非架巴士識飛啦, 唔係嘅你應該一放學就行路落坑口, 唔係喺度呆等.

s20131417 發表於 2019-10-4 19:30

1923更新
巴士站頭候車人數所剩無幾(得10個左右)
綠小方面人數偏多
另九巴巡邏車已駛離

及至1926嘅91M線班次
已經可以一車清晒所有候車乘客
站頭一片冷清(但綠小站、北閘仍有排隊人龍,尤其後者較嚴重)
頁: 1 [2] 3 4 5
查看完整版本: 【不斷更新】科大垃圾交通 之 下繁盛況