Eddie 發表於 2020-2-14 22:32

KC8249 發表於 2020-2-14 16:32
KL牌ATS下個月到期,應該都好大機會續多一季?

批11.3米趕唔切出都要續啦

HE7921 發表於 2020-2-14 22:51

KC8249 發表於 2020-2-14 16:32
KL牌ATS下個月到期,應該都好大機會續多一季?

續多一年仲好啦,黎手到KX-KZ牌ASV都會咁做

3ASV174 發表於 2020-2-15 00:24

Wrightbus 財困轉訂 E500
依家又到大陸停工,唔知批底盤都未見既 E500 幾時先砌得起

HV9990 發表於 2020-2-15 01:44

當年ASV配額問題延期出牌
今舖應該都好大機會將餘下短車續多一年
跟手九巴就可以將11.3張單褪遲一年

mrm23 發表於 2020-2-15 09:44

hokachung 發表於 2020-2-13 03:05
你呢刻要人賠錢,九巴肯定永久blacklist你間廠嘅所有product(包括車身)
到時睇下邊個大鑊啲

正常 contract terms 肯定有 milestone achieve 唔到先俾九記 cut 單...

九記唔 claim 返轉頭都已經偷笑了..

(當然,呢 D claims 通常都係得把口講多。)

AtrHenu 發表於 2020-2-15 10:40

HE7921 發表於 2020-2-14 22:51
續多一年仲好啦,黎手到KX-KZ牌ASV都會咁做

我諗到時ASV 51-100應該唔會有續,話曬到2021年起批紅風筒11.3米出得街;到時細車車源唔會有緊張!!:lol

林千九 發表於 2020-2-15 10:42

末必,可能有D路線轉用大車

林千九 發表於 2020-2-15 10:44

FBI2 發表於 2020-2-13 21:52
祖堯和堅道行12米都冇問題,係運吉唔俾

點解佢唔俾?

HeyKan 發表於 2020-2-19 03:24

我上年入職操車時試過用AVC跟足91咁行 入到去清水灣總站 當時個師父叫我直入清水灣 我都嚇親 而果時我都揸得好小心 路又窄 架車又闊 最後好順利去到總站不過好多位一定過哂火位 踩住一邊雙白線行至於梨貝街 有次我有個同期 佢揸31M 係葵芳攞錯左架ATR 私上梨貝街 到左梨貝街先發覺唔對路要其他師兄幫手倒車出以上兩個地方或者其實好多地方都係 12米長度唔係行唔到 只係有冇需要者

FBI2 發表於 2020-2-19 09:35

3ASV174 發表於 2020-2-15 00:24
Wrightbus 財困轉訂 E500
依家又到大陸停工,唔知批底盤都未見既 E500 幾時先砌得起
...

大6開始復工啦
頁: 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14
查看完整版本: 九巴所有streetdeck訂單已取消