toyl 發表於 2020-4-9 20:10

kay 發表於 2020-4-9 19:42
傍晚有消息話TD搵到人臨時做2/2A

不過,平時TD咁樣對待CFM

唔再速速了斷分分鐘按金都攞唔到出嚟還返比車長添!始終呢組線唔係單單疫情受打擊,反修例風波下唔少日子都要停課或停航,係雙重打擊無還手 (係想出招還手都唔批)

zacharyho907 發表於 2020-4-9 21:12

捷輝汽車,交通服務界因肺炎疫情反修例風波&而流下的第一滴血:'(

dreamfok 發表於 2020-4-9 22:43

我覺得佢地開初好認真做,做到2號起死回生

10598C 發表於 2020-4-10 14:11

https://youtu.be/F4EHurxzQdA
有線新聞的報道
即使突然宣佈清盤,唔少捷輝司機都讚老闆係好老闆,言談間感傷落淚,十分婉惜

AtrHenu 發表於 2020-4-10 14:48

10598C 發表於 2020-4-10 14:11
https://youtu.be/F4EHurxzQdA
有線新聞的報道
即使突然宣佈清盤,唔少捷輝司機都讚老闆係好老闆,言談間感 ...

不過最後競然有個白武士接手原捷輝路線,但最後希望會用返原有員工過擋去新公司!!;P

鴨咀帽 發表於 2020-4-10 17:14

講到CFM有良心真係好嘔心
收費黎講貴過好多其他九龍市區線
服務又唔算做得好, 以往繁忙時間好難上車
而家清盤唔俾連遣散費都俾
E份偽善真係得佢做得出

VocaloidMikuBus 發表於 2020-4-10 17:23

2 號同 6 號我以前住黃埔花園我周不時都有搭,
身為紅磡人嘅我呢兩條線真陪住我大, 以前同亞嫲一齊住果陣出尖咀實坐 6 號,
果陣呢條線仲未有黃埔花園果陣就喺紅磡戲院做總站嘅, 真係可惜,
多得黨鐵唔少, 依家仲要加埋武漢病毒, 雙重打擊呀!

AtrHenu 發表於 2020-4-10 18:09

VocaloidMikuBus 發表於 2020-4-10 17:23
2 號同 6 號我以前住黃埔花園我周不時都有搭,
身為紅磡人嘅我呢兩條線真陪住我大, 以前同亞嫲一齊住果陣出 ...

其實過去因反送中條例黑衣班人玩殘九龍塘中部破爛道路事件而導致2/6系全線停駛,也分有令到CFM更加它蝕上加蝕而且近期又整一獲世界肺炎大流行而實行的WFH措施就更加對它有一個致命性打擊!!:lol

btw,你講的紅磡戲院係咪即係現時的寶石戲院??;P

talktogether 發表於 2020-4-10 19:45

業界就話得$9000仲要6月先攞到,其實係咪表示若政府早d資助,係咪就唔駛結業?:o

kay 發表於 2020-4-10 20:30

talktogether 發表於 2020-4-10 19:45
業界就話得$9000仲要6月先攞到,其實係咪表示若政府早d資助,係咪就唔駛結業? ...

200萬虧損仲要無了期放血,點搞?

當年黃竹坑小巴係11部小巴下,一個月蝕60萬
頁: 1 2 3 [4] 5 6 7 8
查看完整版本: 捷輝汽車宣布清盤