paul2357paul 發表於 2021-5-28 02:05

hk20020062 發表於 2021-5-11 14:00
「青衣段冇上落」,呢句先精華

咁例如682A都可以表示東隧口大老山隧道口都冇乜客上落,要求立即轉型為988A:
https://www.youtube.com/watch?v=yGLW99e8ibU

teddybus 發表於 2021-5-28 06:38

paul2357paul 發表於 2021-5-28 02:05
咁例如682A都可以表示東隧口大老山隧道口都冇乜客上落,要求立即轉型為988A:
https://www.youtube.com/w ...

其實E43同682A走線無重疊
拉埋嚟講係咪九唔搭八呢?

英雄 發表於 2021-5-28 06:51

teddybus 發表於 2021-5-28 06:38
其實E43同682A走線無重疊
拉埋嚟講係咪九唔搭八呢?

純粹為左宣傳佢嘅廢片

Btw,你唔係唔知保羅大大嘅習慣掛?

AtrHenu 發表於 2021-5-28 11:42

3ASV174 發表於 2021-5-11 13:33
E22S 成段將軍澳都係廢架啦
仲要搞到因為將軍澳隧道塞車,日日唔同時間出到觀塘九龍灣玩客

城巴故意將E22S擺將軍澳目的係方便調返去做E22A之用.(因為個幾班車到總站即全部刻做E22A返東涌),相反E43長勝為呃里數兜圈掠水的.
btw,我認同E22A/S和E43應該減少不必要而且人少上落車站(如:將南/官塘,青衣)縮返部份行車時間.

ccchhhuuunnn 發表於 2021-5-28 11:53

AtrHenu 發表於 2021-5-28 11:42
城巴故意將E22S擺將軍澳目的係方便調返去做E22A之用.(因為個幾班車到總站即全部刻做E22A返東涌),相反E43長 ...

如果觀塘尾站唔識私返將軍澳嘅咩?唔使兜路停站將軍澳仲快好多。講到尾都係要明正言順做E22A支線,做戲做全套都要兜曬。

吳宗錡 發表於 2021-5-30 12:17

Ohm 發表於 2021-5-11 11:24
問題係咁做攬炒埋機場後勤區啲人
仲有E23A唔知邊個諗出嚟要裕東苑之後先至兜東涌北,向來東涌對外巴士都係 ...

咁龍運E32同E41都係嘅。
英文得「ASIA-WORLD EXPO」無「AIRPORT」。

ma212223 發表於 2021-5-30 12:31

Ohm 發表於 2021-5-11 11:24
問題係咁做攬炒埋機場後勤區啲人
仲有E23A唔知邊個諗出嚟要裕東苑之後先至兜東涌北,向來東涌對外巴士都係 ...

E11A 咁行
點防止有人S56 轉E 唔兜東涌北?;P
E11 就話要同東涌線鬥
E23 沿線保鐵都唔方便

teddybus 發表於 2021-5-30 12:49

ma212223 發表於 2021-5-30 12:31
E11A 咁行
點防止有人S56 轉E 唔兜東涌北?
E11 就話要同東涌線鬥

「E23 沿線保鐵都唔方便」
好快就唔係喇!

AtrHenu 發表於 2021-5-30 13:00

teddybus 發表於 2021-5-30 12:49
「E23 沿線保鐵都唔方便」
好快就唔係喇!

但當27/6後馬鐵直通西鐵後,相信紅土人去東涌到時可能會考慮唔會坐又慢又疏的E23.:$

teddybus 發表於 2021-5-30 14:14

AtrHenu 發表於 2021-5-30 13:00
但當27/6後馬鐵直通西鐵後,相信紅土人去東涌到時可能會考慮唔會坐又慢又疏的E23.
...

所以咪話好快唔係囉!
頁: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11
查看完整版本: 龍運 E43 首日航 回程耗時近 2 小時才行畢全程