RG28482X 發表於 2021-6-7 21:53

5A客量統計

日期:2021年6月6日(星期日)
用車:ATENU1022/UC3392

巴士站 時間 上 落 =
啟德(啟晴邨) 1510 16 16
沐虹街 1512 16
譽•港灣 1514
3 4 15
宋皇臺公園 1516 1 16
木廠街 1518 2 1 17
馬坑涌道 1521 1 2 16
土瓜灣街市 1522 3 2 17
浙江街遊樂場 1523 2 19
新柳街 1525 5 1 23
平治街 1526 23
紅磡站 1530 1 5 19
永安廣場 1532 19
尖東站 1534 8 11
尖沙咀碼頭 1538 11 0

053h4 發表於 2021-6-7 22:04

Justshamxx 發表於 2021-6-7 22:13

強烈要求樓主喺6月28日重做相關統計:lol:lol:lol

睇下係唔係真係咁好客;P;P;P

xdxd 發表於 2021-6-7 22:14

似乎麻麻地…
btw等睇某位人兄出嚟針5A;P

da87 發表於 2021-6-7 22:44

大部分時間25-30一班嘅"廢"線多客極有個譜:lol

其他分站唔敢講, 除咗早繁同下晝放學, 總站有呢個客量嘅四成都偷笑;P

kmb71k 發表於 2021-6-8 00:35

Justshamxx 發表於 2021-6-7 22:13
強烈要求樓主喺6月28日重做相關統計

睇下係唔係真係咁好客

尖東站唔近碼頭一帶
到時屯馬線直通咗
無可否認到時可能會少咗堆尖東客
但近碼頭果堆客可能仲會保得住

2076 發表於 2021-6-8 01:01

kmb71k 發表於 2021-6-8 00:35
尖東站唔近碼頭一帶
到時屯馬線直通咗
無可否認到時可能會少咗堆尖東客

碼頭有險可守,由尖東站行去海港城絕對唔係一件樂事。

但更令人擔心係啟德去紅土的流水會冇晒,加上紅磡站個客倉都會消失,5A點都要諗下辦法增加客源。

hokachung 發表於 2021-6-8 01:27

2076 發表於 2021-6-8 01:01
碼頭有險可守,由尖東站行去海港城絕對唔係一件樂事。

但更令人擔心係啟德去紅土的流水會冇晒,加上紅磡 ...
由尖東站行去海港城同尖沙嘴碼頭係唔同行法,不能相提並論
行去海港城近9成路段都係冷氣隧道,相信一般人都覺得體驗理想

2076 發表於 2021-6-8 01:35

hokachung 發表於 2021-6-8 01:27
由尖東站行去海港城同尖沙嘴碼頭係唔同行法
行去海港城近9成路段都係冷氣隧道,相信一般人都覺得體驗理想 ...

我行過好多次,剩係覺得好遠......同埋入到海港城又唔係去到LCX果邊,港威果邊入完之後要再喺海港城入面迫多一陣。

hokachung 發表於 2021-6-8 02:29

2076 發表於 2021-6-8 01:35
我行過好多次,剩係覺得好遠......同埋入到海港城又唔係去到LCX果邊,港威果邊入完之後要再喺海港城入面 ...

尖東站行過去遠係事實,但係outdoor路段較短都係事實(對比由尖碼落客站出發)
以返工角度出發,要快狠準,當然行得越短越好
不過以行商場角度出發,喺有冷氣情況下行多幾步唔係咩問題
以香港夏天嘅炎熱程度,相信唔少人prefer後者
頁: [1] 2 3 4 5 6
查看完整版本: 5A客量統計