053h4 發表於 2021-6-8 23:31

LN9267 發表於 2021-6-8 23:47

始終退休員工也已經是長者,要每個月勞煩他們去cliam錢,其實不合理。

如果Bravo跟九巴做法,由公司入錢去八達通讓員工乘車,觀感上已經好得多。

再者,大家也知道不少新城員工由中巴出身,中巴的歷史發展大家也知道,巴士公司願意與員工才是正途。

FBI2 發表於 2021-6-8 23:58

到底0生點先肯交出貼文權?

I20091157 發表於 2021-6-9 00:06

樓主係咪同意善水交牌當日嘅同時交出自己嘅account同所有ipower apower HugeC俾大家重新招標?

nchmt 發表於 2021-6-9 00:09

附上兩張相去比大家睇下唔係呢位師兄所講 「服務差劣」既公司所提供既服務
報站係咪必要服務先 (對有需要人士同大眾黎講)
九年啦 報個站都咁個款

唔好啦 肉酸啊 摺左佢啦

nchmt 發表於 2021-6-9 00:19

其實九巴啲班次都唔好得去邊架咋
296D比佢玩到連平日朝早9點出九龍都夠膽死25分一架
61X尋日(8號)下繁出九龍脫班變30分鐘一架
同埋唔係區議員冇投訴過九巴服務惡劣
兩間野一擔擔架咋

Quanta 發表於 2021-6-9 00:30

你俾到幾十億屎水 佢咪交個牌俾你

paul2357paul 發表於 2021-6-9 01:33

Quanta 發表於 2021-6-9 00:30
你俾到幾十億屎水 佢咪交個牌俾你

呢批專利巴士公司點到要撐住,
唔可以俾政府乘機進一步染紅,
否則以後俾政府攞黎谷針都似。

2076 發表於 2021-6-9 01:42

nchmt 發表於 2021-6-9 00:19
其實九巴啲班次都唔好得去邊架咋
296D比佢玩到連平日朝早9點出九龍都夠膽死25分一架
61X尋日(8號)下繁出 ...

都係 巴士脫班都係老是常出現

但試過下繁出港島962B脫班脫到40分鐘一架......

dennis28a 發表於 2021-6-9 02:15

2076 發表於 2021-6-9 01:42
都係 巴士脫班都係老是常出現

但試過下繁出港島962B脫班脫到40分鐘一架......

根本兩間公司管理都有問題,我唔明吹奏是但一邊有咩好處。

只係以前新城做好包裝既細節,九巴成日拎九巴仔淨做門面工夫,
班巴士迷覺得好似新城做得好好多。

頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 究竟屎水點先肯交牌?