ATSE40 發表於 2021-6-23 17:51

2021 - 2022 年度深水埗區 BRPP 總結

會落實方案:X6C、13P、30X、33 / 33B、36A、40P、234D、240X、242X、265B、69C、272P、702S、795X、936、A23 / A25、E21 / E21A、E22S、N252、N290、N368、X795、X970、觀長線

需再討論:63X、62X / 258D / 267X / 258P

不會落實:86 / 86C / 286 / 286C、701A

ref.:https://www.districtcouncils.gov.hk/ssp/doc/2020_2023/tc/committee_meetings_doc/PTC/21049/SSP_PTAC_2021_57.pdf

m_rd08 發表於 2021-6-23 17:57

文件最底話會落實2020年12月提出既A26/P,A29P既重組方案....

jocosben 發表於 2021-6-23 18:11

286C又擱置…仲有63X, 提左幾次飛美孚都失敗

RyanPun 發表於 2021-6-23 18:22

已經預咗,86系沙田走線部分真係hea著交,就算我唔太關事都係咁講。明明火炭加河西出西九、解決86兩次河,幾乎係共識,係都唔肯考慮下。

ccchhhuuunnn 發表於 2021-6-23 18:25

63X誘因太少
就算講有機會加班都係期票,要改完路有客量增長先有
如果改路同時加班就易過好多

arfung 發表於 2021-6-23 18:26

63X果度註明話有人關注美孚/荔景往返油尖旺的安排…(特快車?)反而屯門往返美孚有大量替補路線,似仲較容易商量、

若要再討論的話,就似乎機會不大。
感覺有可能是一個站反對就會拉倒?
仲以為行深旺道有新客源,全區受惠會易d通過。

286C南行經美孚是正路提案,反而可能比86改286/86C改路果2邊拖死左。可惜。

neoplan720p 發表於 2021-6-23 18:37

諗返起,好彩當初老九無屎忽痕,拉條268X停一停美孚,
否則隨時到今日都俾美孚班垃圾拖住條線。

你要油尖旺特快,咪自己拎條46改囉,
捉住條只得單向、仲要半粒鐘一班既63X有咩意思?

0q9w8e 發表於 2021-6-23 18:43

其實唔係藍地反對冇直車去美孚咩

znc1911e 發表於 2021-6-23 18:54

m_rd08 發表於 2021-6-23 17:57
文件最底話會落實2020年12月提出既A26/P,A29P既重組方案....
真係勁,成班藍油秀議員都唔知道做緊咩

不過改得成,以後唔會搭A26遊山,我坐屯門車去轉屯赤A車好過。
兜得最多條A26就60分班
行安達臣直出條A28就30分班
唔想做藍油秀生意就咪做

ATSE40 發表於 2021-6-23 18:58

0q9w8e 發表於 2021-6-23 18:43
其實唔係藍地反對冇直車去美孚咩

會上面議員話兩邊都過半反對。

//25. 李俊晞議員表示,就63X號線進行了意見調查,收集到約 330 個意見,反映不少居民對路線的關注。他指出接近 70% 受訪者反對 63X 號線不停美孚,當中美孚居民達 93% 反對,藍地居民達 63% 反對。調查所得,早上繁忙時間有分別超過 30 人及 80 人於美孚上、下車,下午繁忙時間有分別約 30 人於美孚上、下車,反映市民對原有走線的需求。//

ref.:https://www.districtcouncils.gov.hk/ssp/doc/2020_2023/tc/committee_meetings_minutes/PTC/SSP_PTAC_8_minutes_c.pdf

不過可能對厹嚟講停唔停都無咩太大分別,咪決定唔做住。
頁: [1] 2 3 4 5 6 7
查看完整版本: 2021 - 2022 年度深水埗區 BRPP 總結