HJ8388-S7 發表於 2021-6-28 16:30

B.B.B. 發表於 2021-6-28 13:37
咩叫寧願要E34B牙 係咪肯俾多五蚊過隧道先

E34B 改做 E36 嗰陣有減價? 無嘅憑咩加返價:lol

kitarolo 發表於 2021-6-28 17:01

HJ8388-S7 發表於 2021-6-28 16:30
E34B 改做 E36 嗰陣有減價? 無嘅憑咩加返價

龍運可以睇成係票價不變但俾少咗
欖隧嗰舊錢而成盤數好睇咗,但屯公
咁樣塞而每轉車時間增加、用多咗燃料
都應該貴唔過隧道費。

lsc04d11 發表於 2021-6-28 18:15

toby_tl10 發表於 2021-6-28 10:59
冇用㗎,咪又係要塞屯門,將形點特班嘅資源開番E34B就會有用
形點特班並唔係特班啦… 如果與早前板友上載的豬紙一樣 有特班是正班開30至40分鐘一班特班一樣聯合先叫做15至20我就唔相信E34B開番幾班既話 啲人會接受到40分班次(我講緊放工往元朗方向)

Kingston_Kwan 發表於 2021-6-28 19:49

Chnnr 發表於 2021-6-27 23:21
係, 同埋 E36 回程仲要兜鳳池村一個圈,變相已經比 E34B 慢
而家住元朗既同事都話要預一個半鐘返工, 可能 ...

有907B, 907C經驗, E41改行大欖唔係無競爭力, 至少上下繁班次要咁, 係隧道費問題姐

kitarolo 發表於 2021-6-28 19:58

Kingston_Kwan 發表於 2021-6-28 19:49
有907B, 907C經驗, E41改行大欖唔係無競爭力, 至少上下繁班次要咁, 係隧道費問題姐 ...
2019年中文大學衝突時,E41
係成條暫停而得返A47X經欖隧
而家更無可能要龍運燒銀紙

E21A 發表於 2021-6-28 20:53

kitarolo 發表於 2021-6-28 17:01
龍運可以睇成係票價不變但俾少咗
欖隧嗰舊錢而成盤數好睇咗,但屯公
咁樣塞而每轉車時間增加、用多咗燃料

塞車多數都係繁忙時間塞,慳隧道費就係全日既事,無可能有得比

GU9338 發表於 2021-6-28 21:04

E21A 發表於 2021-6-28 20:53
塞車多數都係繁忙時間塞,慳隧道費就係全日既事,無可能有得比

咁一係就好似 680X/681P 做法
另外爆條 A36P/E36S 行返欖隧
原有 A36 E36 上下繁只提供有限度服務 (say 30-60 分班)

不過有冇人肯搭 $27.7 行返欖隧既 A36P 就成問題

erniebee 發表於 2021-6-28 21:26

呢排已經見到好多人問以後元朗天水圍去迪士尼點算?:'(
無得再去青馬收費站度轉車。

平田 發表於 2021-6-28 21:40

呢排已經見到好多人問以後元朗天水圍去迪士尼點算?
無得再去青馬收費站度轉車。 ...

去屯門搭R33

ricky 發表於 2021-6-28 22:41

呢排已經見到好多人問以後元朗天水圍去迪士尼點算?
無得再去青馬收費站度轉車。 ...

去東涌再轉E車去:P
頁: 1 2 [3] 4 5 6
查看完整版本: 有元朗朋友投訴E36走線差,寧願要E34B