ATSE40 發表於 2021-7-2 16:09

九巴 24 減班

由 2021.7.5 生效:

星期一至五
0545 - 0625(20)
0625 - 0715(15 / 20)
0715 - 0739(12)
0739 - 0800(21)
0800 - 1440(25)
1440 - 1720(20)
1720 - 1830(15 / 20)
1830 - 1910(20)
1910 - 1935(25)
1935 - 2035(20)
2035 - 2125(25)
2125 - 2355(30)
星期六
0545 - 1545(25)
1545 - 1805(20)
1805 - 2355(25)
星期日及公眾假期
0545 - 1520(25)
1520 - 1820(20 / 25)
1820 - 2255(25)
2255 - 2355(30)

ref.:http://search.kmb.hk/KMBWebSite/ ... 25191067_3075_0.pdf

難委了之前咁撐 24 嘅版友了

Justshamxx 發表於 2021-7-2 16:11

哎喲,九巴好有心做啊,你,我不知幾想由港島搬過去啊!

呢個應該係某位被封禁30日嘅滋(擾程度極)深用戶嘅感言:lol

kay 發表於 2021-7-2 16:21

當年未兜啟德非繁好似都係20

不過啟德站真係影響咁大?

20都未去到舉白旗

Quanta 發表於 2021-7-2 16:22

kay 發表於 2021-7-2 16:21
當年未兜啟德非繁好似都係20

不過啟德站真係影響咁大?

啟德站應該唔係主因啦
九巴除咗少數得寵嘅線之外,其他線都好似要交數咁減班減車

Kj2052 發表於 2021-7-2 16:29

屯鹿線邊忽去到旺角

toyl 發表於 2021-7-2 16:44

Quanta 發表於 2021-7-2 16:22
啟德站應該唔係主因啦
九巴除咗少數得寵嘅線之外,其他線都好似要交數咁減班減車 ...

我諗「旺角不再是昔日的旺角」加埋有20擦旺角另一邊皮,需求少咗先係主因,回復返啟德起動發圍前班次已經算輕手啦……

gkjkjk 發表於 2021-7-2 16:50

平日減7班
星期六、日及公眾假期減11班

Kaix 發表於 2021-7-2 16:56

Kj2052 發表於 2021-7-2 16:29
屯鹿線邊忽去到旺角

何文田轉觀塘綫

Gary_B 發表於 2021-7-2 17:12

啟德 <> 旺角$5.7
行車時間15分鐘

唉,算吧啦﹗

kay 發表於 2021-7-2 17:14