Kj2052 發表於 2021-7-8 20:02

隧巴109減班

由何文田
星期一至五
0700-0900(8-10)
0900-2320(15-20)
2341 0006
星期六
0700-0725(12/13)
0725-1118(15-20)
1118-1300(14/15)
1300-1720(15-20)
1730-0006(15-20)
星期日
不變

由上環
星期一至五
0700-0745(22/23)
0745-0815(10)
0815-1720(15-20)
1720-1820(12)
1820-0006(15-20)
星期六
0700 0720
0740-0830(12/13)
0830-1630(15-20)
1630-1710(12-14)
1720-0006(12-17)
星期日
不變

12/7生效

jocosben 發表於 2021-7-8 21:04

如果對番舊時間表,又唔覺有咩減到

alan2011super3 發表於 2021-7-8 21:19

其實每次D隧巴調整班次個新班次都講幾多至幾多一班大包圍

咁講法完全唔覺有乜調整,因為原有班次根本都係新班次個"幾多至幾多"之內

61233 發表於 2021-7-9 00:18

AtrHenu 發表於 2021-7-9 01:14

61233 發表於 2021-7-9 00:18
又減,夜晚都有唔少人搭,而且紅磡站又係唔少人搭109去何文田

善巴表示紅隧口返何文田可以選擇坐收$11.3的182 都得或再唔係即刻入閘保鐵用$5一站直達後再跑30層樓梯上橋返歸囉.;P

Ohm 發表於 2021-7-9 02:24

AtrHenu 發表於 2021-7-9 01:14
善巴表示紅隧口返何文田可以選擇坐收$11.3的182 都得或再唔係即刻入閘保鐵用$5一站直達後再跑30層樓梯上 ...

8號巴士/小巴

dcyw 發表於 2021-7-9 08:38

九巴乘客通告:https://search.kmb.hk/KMBWebSite/AnnouncementPicture.ashx?url=1625731283_2412_0.pdf

M722 發表於 2021-7-9 11:21

其實109/113兩線要重組.
109(何文田<>港澳碼頭)
只在一至五兩繁服務,行車路線照舊。

113(彩虹<>港澳碼頭)。

星期一至五上繁時間九龍段行車路線不變。

非繁忙時間九龍段,過紅隧後跟109路線到達何文田房署後(不入何文田總站) ,經培正道往彩虹。

113縮短到港澳碼頭後,增加轉乘101<>109/113

AtrHenu 發表於 2021-7-9 14:34

M722 發表於 2021-7-9 11:21
其實109/113兩線要重組.
109(何文田港澳碼頭)
只在一至五兩繁服務,行車路線照舊。

呢個方案新巴N年前成日嗌想做的只不過因為慳唔到好多車而且西環班客全票反對而告終.:lol

M722 發表於 2021-7-9 15:27

AtrHenu 發表於 2021-7-9 14:34
呢個方案新巴N年前成日嗌想做的只不過因為慳唔到好多車而且西環班客全票反對而告終.
...
間中在上環無限極搭113,上車時只有不足10人。

入何文田,起碼何文田/愛民多個選擇搭車往界限街、九龍城、黃大仙。
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 隧巴109減班