Quanta 發表於 2021-7-30 10:42

Choi 發表於 2021-7-9 19:50
咁點解4+71係4唔係71?

因為兩線唔同公司做 新線由新巴做咪係4

hihiman 發表於 2021-7-30 13:30

Choi 發表於 2021-7-9 17:41
不如109延長至彩虹113改兩繁變913好過。

以而家的情況大家會接受(193) 而唔想要 (913) ge

Kingston_Kwan 發表於 2021-7-30 19:48

拉去深水埗/大角咀舊區,成條18食左佢算啦

ctb234 發表於 2021-7-31 09:04

113 最好執咗佢
又慢,又兜,車程又耐.
走線不合時而

JX9097 發表於 2021-7-31 12:11

ctb234 發表於 2021-7-31 09:04
113 最好執咗佢
又慢,又兜,車程又耐.
走線不合時而

113就係一條線串哂所有獨市位呢啲獨市位又冇乜其他線揀
同時各自客量又唔足以「自立門戶」
打散哂之後搵咩線sss去做番先令人頭痛

2076 發表於 2021-7-31 12:57

113幾乎執唔到,東頭美東獨市,叫做堅城段可以搬載客率出來叫縮短。109/113合併最大問題都係時段問題,走線反而易搞。但當然,如果九巴有足夠誘因其實都可以改到,例如113食109同時7B死埋。

ATSE40 發表於 2021-7-31 13:38

M722 發表於 2021-7-30 10:39
113非繁客量都好差,去到大道東上層得2個客。
除咗繁時同週末夜去九龍晚之外,其餘時間都係好少客,講緊係班班都同呢張相差唔多咁少。不過要搵替代方案分分鐘代價高過留線減班,最多改用單層。

JX9097 發表於 2021-7-31 19:29

2076 發表於 2021-7-31 12:57
113幾乎執唔到,東頭美東獨市,叫做堅城段可以搬載客率出來叫縮短。109/113合併最大問題都係時段問題,走線 ...

咁就睇下兩間公司點睇
寧願留住兩條蝕錢線定坐低傾下點搞
又或者新線可以用307形式咁一人一班開
反正新線串埋何文田都唔見得有好大空間加班

JX9097 發表於 2021-7-31 19:30

ATSE40 發表於 2021-7-31 13:38
除咗繁時同週末夜去九龍晚之外,其餘時間都係好少客,講緊係班班都同呢張相差唔多咁少。不過要搵替代方案 ...

exactly!咁多獨市位
逐個地方同你傾都夠你傾十年八年都埋唔到單

yoho 發表於 2021-7-31 20:09

109/ 113/ 115客量,邊條衰啲呢
頁: 1 2 [3] 4
查看完整版本: 隧巴109減班