LN9267 發表於 2021-7-9 12:21

西貢區議員就坑口巴士服務與運輸署交流意見

https://www.facebook.com/Valeriewongcn/posts/1222245081541317

議員希望A29在將轉回寶琳分段收費減價、91S加強服務及去到牛頭角站掉頭、690經頌明苑、213D延長至翠林讓98C行將隧直接去觀繞。

圖畫終於清晰,原來議員想213D去翠林就是想放走98C,不過正如議員所說,要與觀塘談,看來不容易做到。

kay 發表於 2021-7-9 12:25

98C西九客多
213D代98C只係解決旺角問題
其實呢個方案已經可以去資源回收筒

0q9w8e 發表於 2021-7-9 12:34

kay 發表於 2021-7-9 12:25
98C西九客多
213D代98C只係解決旺角問題
其實呢個方案已經可以去資源回收筒

山上西九真係得98C..

FBI2 發表於 2021-7-9 12:43

98C服務垃圾係人都知

jacky03 發表於 2021-7-9 12:44

0q9w8e 發表於 2021-7-9 12:34
山上西九真係得98C..

214:??????????

kay 發表於 2021-7-9 12:46

jacky03 發表於 2021-7-9 12:44
214:??????????

如果98C山上開返落黎入隧道就得
但建議拉得213D

有人想將98C變為寶林坑口隧道專線
與山上割席

呢步睇怕做唔到

LAK2 發表於 2021-7-9 13:21

其實呢坑口咁鍾意特快去旺角
咪比佢囉 (長深荔就無架喇)
一於將95/98C砍掉重練:

98X: 坑口將隧觀繞旺角循環6部車
93C: 寶林98C原線美孚
95X: 翠林寶達尖咀特快半全日線

反正翠林去秀順有290A, 去油麻地有93K

leo_ku 發表於 2021-7-9 13:45

tommy14D 發表於 2021-7-9 13:49

我自己住秀茂坪都覺得秀茂坪應該知自己開條西九龍線, 唔係要靠其他區資源去做秀茂坪,98C飛秀茂坪轉13P全日幾好

JX9097 發表於 2021-7-9 19:18

tommy14D 發表於 2021-7-9 13:49
我自己住秀茂坪都覺得秀茂坪應該知自己開條西九龍線, 唔係要靠其他區資源去做秀茂坪,98C飛秀茂坪轉13P全 ...

收費問題...
九巴點會放棄將軍澳價搶秀茂坪錢嘅機會呢
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 西貢區議員就坑口巴士服務與運輸署交流意見