LN9267 發表於 2021-7-21 12:51

新巴796P延長服務時間

https://www.facebook.com/100044419659956/posts/410140387143280/?d=n

7月25日生效

往尖沙咀東尾班車延長至1700,往康城站頭班車提早至1200。

終於實施了,繼續兩巴大戰。

下圖由 hkitalk.media 小編加上

PV4082 發表於 2021-7-21 12:53

到底296D頂到幾耐,讓我們繼續看下去

Kj2052 發表於 2021-7-21 12:54

PV4082 發表於 2021-7-21 12:53
到底296D頂到幾耐,讓我們繼續看下去
我建議就取消

不過實有人衝出來反對

同埋796x可以入紙減班

GW5878 發表於 2021-7-21 12:58

留名仲係得幾班 98P 既康翠, 會有班人走入黎派嬲/鬥慘/踩坑口;P

kay 發表於 2021-7-21 13:04

應該都係最終回
剩低無服務個D時段都係倒米

不過296D返將軍澳大部份時間都有796P
兩巴似乎之後會鬥改時間表

JX9097 發表於 2021-7-21 13:13

若果796P真係唔再加時,九巴都幾難搞
cut又cut唔到(因為冇「替代」)
再減又會跌落趕客嘅惡性循環

不過個人相信九巴會為面子死頂居多
(頂唔順咪加價囉~全世界一齊幫手頂)

li1872903 發表於 2021-7-21 13:13

終於都延長,有時下午要去佐敦又過左服務時間被迫要比貴多2蚊坐98D:L

巴士的膠 發表於 2021-7-21 13:23

GW5878 發表於 2021-7-21 12:58
留名仲係得幾班 98P 既康翠, 會有班人走入黎派嬲/鬥慘/踩坑口

唔係應該叫296D行山,再等隧道派同行山派打返場咀炮?

GW5878 發表於 2021-7-21 13:23

JX9097 發表於 2021-7-21 13:13
若果796P真係唔再加時,九巴都幾難搞
cut又cut唔到(因為冇「替代」)
再減又會跌落趕客嘅惡性循環

有左轉車站之後 296D 真係可有可無, 眼見都有人搭 98D 轉 296A, 始終呢兩條線都叫比較密車, 不過厹應該真係會戰鬥到底, 攬住條冇肉食既線都唔諗住壯士斷臂

係宏觀將軍澳區立場, 將 296D 取消換山上將尖係最合理做法, 但經 692 一役應該尚德反硬枱;P
如果將 296D 取消換 296C 加班, 對厹而言應該都唔係大損失, 始終而家 296C 定線做幾水客冇理由班次要 20, 不過 296C 轉車站大平賣往返康城/將軍澳可能厹本身都唔想

GW5878 發表於 2021-7-21 13:31

巴士的膠 發表於 2021-7-21 13:23
唔係應該叫296D行山,再等隧道派同行山派打返場咀炮?

先唔好講居民點睇,人地 796P 平又平過你, 快又快過你, 班次又唔係太離譜, 只要人地 796P 係尚德商場九龍方向整特班/定點, 296D 已經冇野可以 Sell

如果將 296D 尚德開行山走, 就等同直接叫厹舉白旗, 佢肯先算

頁: [1] 2 3 4 5 6 7
查看完整版本: 新巴796P延長服務時間