qunow 發表於 2021-8-22 16:52

99MAN 發表於 2021-8-22 16:30
唔行筲箕灣點得
筲箕灣有606X、紅van、694、608、613競爭東隧過海,其中三項提供整個上繁直達九龍灣的服務,而且筲箕灣近年大部份新發展都比較接近筲箕灣總站而與筲箕灣道沿路之巴士站距離不算特別近,不途經筲箕灣總站的608P對筲箕灣總站直出的606X在筲箕灣區內優勢微弱,沿筲箕灣道未必能吸引到很多乘客

andy1010 發表於 2021-8-22 19:51

99MAN 發表於 2021-8-22 16:30
唔行筲箕灣點得

有小西灣已足夠。

JCTK 發表於 2021-8-22 20:12

qunow 發表於 2021-8-22 16:52
筲箕灣有606X、紅van、694、608、613競爭東隧過海,其中三項提供整個上繁直達九龍灣的服務,而且筲箕灣近 ...

608P服務時間606X應該係九巴時段, 城巴點會放棄搶對家客既機會
紅小筲箕灣上唔上到車?
613, 694同608P服務對象完全唔同

ccicoltd 發表於 2021-8-23 00:38

608P服務時間606X應該係九巴時段, 城巴點會放棄搶對家客既機會
紅小筲箕灣上唔上到車?
613, 694同608P服 ...

紅小有留位熱線。

w061327a 發表於 2021-8-23 01:05

S3BL343@66 發表於 2021-8-22 13:36
轉8X/19入柴小 ?

多數客原站轉 8H/82/82X/682/A12,見邊架嚟就上,況且都係免費

asv2 發表於 2021-8-23 09:43

ccicoltd 發表於 2021-8-23 00:38
紅小有留位熱線。

返工繁忙時間柴觀唔落西筲㗎喎

AVW28 發表於 2021-8-23 10:01

dennis28a 發表於 2021-8-22 00:44
放心,608P 觀繞落橋果支燈塞硬,早繁觀塘又唔塞車

家陣每朝先上演緊 606X 同 608 分道揚鑣,大家係零碳 ...
咁對筲箕灣黎講,可能搭608P同606X係時間上唔一定係爭好多,甚至因為官繞九龍灣出口塞燈,反而經官塘既606X仲快。情況有點似606X和694咁,606X入筲總都唔快得過行電車路既694好多。試過係東隧等車去小西灣,694比606X早少少到站,上左架606X出返電車路遇返同一架694。(而家自己係東隧口去小西灣見快車就上算數)

ricky 發表於 2021-8-23 10:03

紅小筲箕灣上唔上到車?
613, 694同608P服 ...

俾城巴威晒都係開一班車咁大把;P

brianso198 發表於 2021-8-23 10:08

有落的,不過唔落多過落

qunow 發表於 2021-8-23 16:57

繁忙時間唔係會拆線?
頁: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14
查看完整版本: 城巴608P開辦消息