低地台AD 發表於 2021-9-23 08:51

其實73X早繁往大埔班次九巴係咪真係唔想做?

大佬呀,幾乎日日係8點10分係城隧等車
日日都冇車,一係就黎班打爆……
成日8點30分先上到車
今日又嚴重脫班,0807城隧車 下班竟然要0830先到
早繁同人玩23分鐘一班班次?
剩係識得叫人鹹魚,冇你地班垃圾車務部邊會養成呢班鹹魚?

Kj2052 發表於 2021-9-23 09:41

狗巴一向當逆向通勤唔係客

AVBE46 發表於 2021-9-23 09:41

九巴角度,我出齊車,班車打爆就唔關我事啦。Anyway,今日朝頭早大埔區內塞車,就算九巴想私牌救荃灣班次都做唔到

kitarolo 發表於 2021-9-23 10:06

AVBE46 發表於 2021-9-23 09:41
九巴角度,我出齊車,班車打爆就唔關我事啦。Anyway,今日朝頭早大埔區內塞車,就算九巴想私牌救荃灣班次都 ...

大埔區內唔塞都救唔到㗎啦

亦唔太可能出現唔經沙田嘅私牌途徑

ricky 發表於 2021-9-23 10:22

最受影響係尾站的梨木樹,山上又無鐵路,去大埔硬搭73X

JF7222 發表於 2021-9-23 11:25

今朝係如心等73X,73X同278X一直都冇車返到,樓主講個班隔左23分鐘既車我就係坐上客,大窩口已經飛站。

JCTK 發表於 2021-9-23 11:41

隻0味魚蛋仲未出句聲護狗

ky927 發表於 2021-9-23 12:00

我唔知263C本身客量點,但其實定線埋去城轉幫到幾多幫幾多係要嘅。始終屯門得一條。

73x 30分鐘一班又過份嘅。大埔返唔切車咁荔廠掉架車應急都要架啦

GU9338 發表於 2021-9-23 12:11

我唔知263C本身客量點,但其實定線埋去城轉幫到幾多幫幾多係要嘅。始終屯門得一條。

73x 30分鐘一班又過份 ...

荔廠地頭有咁多人識 73X 就好

dominic023 發表於 2021-9-23 12:22

73x 30分鐘一班又過份 ...

荃灣區cut車cut到成日唔夠車用,條條線唔收車都係岩岩好,無塞車都可以無啦啦遲5分鐘開車,所以一塞車就無邊到俾到車出黎救到其他線。

改善斷欖只能靠自己線係某啲時間拉疏啲,求唔好甩得咁勁。

頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8
查看完整版本: 其實73X早繁往大埔班次九巴係咪真係唔想做?