天空之神 發表於 2021-11-14 11:44

嶼巴 11.7 米 A95

https://m.facebook.com/1062496440571407/posts/2077908729030168/

試完 ADL 11.3m 試左 A95 12 米水滾茶靚

最後買架咁既野返黎

仲要裝電子倒後鏡

睇黎有排都出唔到牌

1372mm 發表於 2021-11-14 11:55

行唔到3M行38都冇所謂啦,話唔定等多幾個月仲可以行B2系

LH797 發表於 2021-11-14 12:12

更正:此車長度為11.7米

天空之神 發表於 2021-11-14 12:17

LH797 發表於 2021-11-14 12:12

Thanks

短 0.3 米有咩用....

AtrHenu 發表於 2021-11-14 12:40

1372mm 發表於 2021-11-14 11:55
行唔到3M行38都冇所謂啦,話唔定等多幾個月仲可以行B2系

38,B2個D不如跟紅巴買多幾12.8米MAN A95,但個人認為呢批短少少應該會有棍波手製下專俾3M,A35,4用並將部份AD套俾昂平/大澳線.:lol

chunglau 發表於 2021-11-14 12:57

如果新城買呢啲行南區會點樣呢

AtrHenu 發表於 2021-11-14 13:06

chunglau 發表於 2021-11-14 12:57
如果新城買呢啲行南區會點樣呢

屎水養6001-6030,6090,8900都搞到一獲屎下而且未來的二輪重組下會令到11米過盛,仲點會呢件11.7男人.(有得擇係入多幾件62/66/88系和5237+):lol

1372mm 發表於 2021-11-14 13:08

38,B2個D不如跟紅巴買多幾12.8米MAN A95,但個人認為呢批短少少應該會有棍波手製下專俾3M,A35,4用並將部份 ...

B2可以考慮吓嘅,38就算把啦:L入啲多企位嘅長單好過

JB5571@3B/103 發表於 2021-11-14 13:59

AtrHenu 發表於 2021-11-14 13:06
屎水養6001-6030,6090,8900都搞到一獲屎下而且未來的二輪重組下會令到11米過盛,仲點會呢件11.7男人.(有得 ...

二輪重組🤔

sammyleung719 發表於 2021-11-14 15:51

38,B2個D不如跟紅巴買多幾12.8米MAN A95,但個人認為呢批短少少應該會有棍波手製下專俾3M,A35,4用並將部份 ...

而家個個都都A字尾嘅,入架棍波即係玩自己。
到時甚至連有棍波牌嘅車手都唔願揸果時,架車咪擺廠多過做生意?
再者,以前單層都算,而家雙層車又多人搭,架車東涌道停完一邊讓車,起唔起得成步都成問題,唔溜後,個極力子都唔洗要。
定係你講嘅係九巴51果批車果種手剎?
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 嶼巴 11.7 米 A95