pochi 發表於 2021-12-22 23:08

ricky 發表於 2021-11-24 07:41
調景嶺站成日都見110/110A泊喺度唔開車。

而家先睇到呢個po。之前係110常客(不過係太子道去九龍灣),司機都成日呻條線惡做,長途循環線隨時兩粒鐘落唔到地,所以搵唔到人開工

214P_world 發表於 2021-12-22 23:15

而家先睇到呢個po。之前係110常客(不過係太子道去九龍灣),司機都成日呻條線惡做,長途循環線隨時兩粒 ...

都合理嘅,沿途唔少塞車塞燈位,仲要係循環線連中途去廁所都難

JX9097 發表於 2021-12-23 09:00

而家先睇到呢個po。之前係110常客(不過係太子道去九龍灣),司機都成日呻條線惡做,長途循環線隨時兩粒 ...

兩粒鐘咁誇?
就算繁時塞車都應該唔會去到兩粒鐘一單啩

ricky 發表於 2021-12-23 12:42

在亞皆老街同太子道西內街做總站,取消循環線,得唔得?

arfung 發表於 2021-12-23 16:32

tommy14D 發表於 2021-12-22 01:38
111吉車唔定時呢,我之前上111 magebox 上滿但秀茂坪落咗一大半,做秀茂坪都夠客嘅 ...

111特車似不定時,係咪有站長調度?

見過司機Megabox上客後開車前要報告上客幾多和留後幾多。
也試過第一部車上唔到,司機叫出來話好快有吉車,跟住大約8-10分鐘後有吉車(111來說算快)

kc_loo 發表於 2021-12-23 17:08

deleted

JX9097 發表於 2021-12-23 17:55

直頭用露明道做總站可唔可行呢?

ricky 發表於 2021-12-23 17:56

JX9097 發表於 2021-12-23 17:55
直頭用露明道做總站可唔可行呢?

而家點解一定要做循環線?露明道唔可以泊車?

214P_world 發表於 2021-12-24 16:01

其實110若要大執, 可能最終只留110A 而棄九龍城段...
因為有齊296c,796c, 而且到九龍城又唔到旺角, 競爭實在唔細, 但客量亦唔穩

ricky 發表於 2021-12-24 20:04

214P_world 發表於 2021-12-24 16:01
其實110若要大執, 可能最終只留110A 而棄九龍城段...
因為有齊296c,796c, 而且到九龍城又唔到旺角, 競爭 ...

110好多班都差唔多縮到變110A,令110好少出現,如果110一早去旺角,唔會搞客量咁低
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10
查看完整版本: 新界101M、102、102B、102S 及 111申請加價