10897106606 發表於 2022-5-31 04:41

10897106606 發表於 2022-5-31 04:43

kiwai 發表於 2022-5-31 06:10

我每次打27454466去投訴, 都係用電話回覆, 未試過用email回覆

brianso198 發表於 2022-5-31 07:35

投訴一個月後先覆係好正常

arfung 發表於 2022-5-31 07:48

10897106606 發表於 2022-5-31 04:43
補充:兩次到達屯門醫院站時間約為8:10pm

你提供的資料很詳盡, 正路應該有得跟進。
不過唔好期望太高,早前紅橋站58M經常不排隊入站而中線直飛,同樣提供時間/日期/車牌,投訴了兩三次,客服有禮,但前線無改善,最後都是不了了之。根本部份師傅我行我素,你投訴佢照舊。

YY487 發表於 2022-5-31 08:13

arfung 發表於 2022-5-31 08:55

題外話,若不幸屯門醫院(鳳地站)等261被飛站,那些時間起碼20-25分一班(隨時30分),投訴當然要,但務實一點看,急步往彩暉花園站有無機會截得番部車?(兆康南一上一落加埋該路口2組燈時間…)

lsc04d11 發表於 2022-5-31 09:03

arfung 發表於 2022-5-31 08:55
題外話,若不幸屯門醫院(鳳地站)等261被飛站,那些時間起碼20-25分一班(隨時30分),投訴當然要,但務實一點 ...

行去彩暉應該容易成功。呢個又真
不過 明明是車長錯就算肯行過去 都係應該要投訴一下正視

如果司機永遠唔改 就靠巴士公司喺車站裝個系統 顯示有乘客想搭咩車(有點像視障乘客舉印有路線號碼紙牌的concept)
呢個系統畢架山花園同豐力樓真心可以試左先
屯門醫院(鳳地站)就。。。。優先序冇咁先嚐
紅橋嗰個問題 唔可能靠呢個系救到 始終都係司機行中線(因為佢'覺得'你好快會有同一號碼路線埋站)

天空之神 發表於 2022-5-31 09:04

4466 + 1933 + TCU

toyl 發表於 2022-5-31 09:05

投訴隔幾星期先有回音

要即時避免到,我諗樓主只有兩個方法
1. 車長已經轉早更或者輪咗第二個字軌
2. 開住部iPad大大隻寫住261舉牌,如果咁都照飛站,如實投訴唔知公司有無機會有實際DD行動呢?
頁: [1] 2 3 4 5 6
查看完整版本: 261 SH4451連番於屯門醫院飛站事件