kiwai 發表於 2022-6-7 12:12

新巴14,66,694, 城巴72A,967X調整班次

由 2022.6.6 起生效,14主要削減晚間班次, 由20分鐘一班變成20-25分鐘一班
66馬坑開出, 原本1520,1540變成1530的臨時改動正式落實
694晚間班次減為30分鐘一班

72A主要減星期六及假日的班次15-20變25
967X正式取消原本星期六0733由天恩開出的班次

kay 發表於 2022-6-7 12:54

其實以前比屎水減到20分一班既線
都有機會減到25 30
20已經唔係安全水位

Kj2052 發表於 2022-6-7 12:59

72a開25-30真係鼓吹深灣居民行去保鐵
個人建議72A同75可以壽終正寢

UA2892 發表於 2022-6-7 13:08

Kj2052 發表於 2022-6-7 13:10

UA2892 發表於 2022-6-7 13:08
14 20好易記,變20-25係6uo

而家善水最叻一嘢落20-25 or 25-30
都唔知點等

neoplan720p 發表於 2022-6-7 13:16

kay 發表於 2022-6-7 12:54
其實以前比屎水減到20分一班既線
都有機會減到25 30
20已經唔係安全水位

兩間公司都係咁,
以前「20分」既,
所謂頂唔順(or賺得唔夠多)就會變「25分」……

S3bl430 發表於 2022-6-7 13:16

14平日晚上(2040-0010)係減到30...

M722 發表於 2022-6-7 13:28

S3bl430 發表於 2022-6-7 13:16
14平日晚上(2040-0010)係減到30...

14回復番中巴年代,晚間30分鐘一班。

XL2135/D343344 發表於 2022-6-7 14:11

M722 發表於 2022-6-7 13:28
14回復番中巴年代,晚間30分鐘一班。
赤柱夜晚邊有人去,6、260 cut夜晚已經得知呢個係事實
66陰乾就有佢,反正最後都係畀6/6x/260食
694減頭尾,正常
967x星期六少人搭,啲人返一至五,同230x, 242x等一樣,呢啲返工線開一至五已經夠,星期六做旅遊線(例如往返赤柱、西貢)好過
不過又係0通知:L

HR1377 發表於 2022-6-7 14:14

Kj2052 發表於 2022-6-7 12:59
72a開25-30真係鼓吹深灣居民行去保鐵
個人建議72A同75可以壽終正寢

善水可能想取消72A騰空摩頓台坑位俾西隧線

無法騰空坑位咪陰乾路線(72A, 96)
頁: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: 新巴14,66,694, 城巴72A,967X調整班次