kay 發表於 2022-8-20 22:09

BlackBird 發表於 2022-8-20 22:02
FB page留言: 大力支持274P全日
italk 留言: 各種啊之啊左

時間證明一切
買大開細情況屢見不鮮
爭取唔係問題
但永遠唔諗一樣野
爭取唔到會點

香港人係難服侍
爭取唔到會比人鬧
以結果為依歸係成立的
睇結果重要過你提出爭取d咩

BlackBird 發表於 2022-8-20 22:19

YY487 發表於 2022-8-20 22:07
去到用腳投票嘅時候,FB 班人咪又係身體很誠實

https://www.facebook.com/groups/3526145497396975/posts/5722594177752085/
投左啦, 不過都唔係好多票有得投, 因為下繁得三班

26垃圾, 咪比人要求274P
輕西輕combo垃圾, 咪比人要求屯天巴士
就係咁簡單
26 vs 274P正面對決, 有咩好驚?

YY487 發表於 2022-8-20 22:44

YY487 發表於 2022-8-20 22:45

edhong 發表於 2022-8-20 22:47

kay 發表於 2022-8-20 22:54

YY487 發表於 2022-8-20 22:44
有啲巴士迷為咗保自己心愛嘅專利巴士,就千方百計咁打壓其他交通工具
本質上同運吉為咗保鐵就去打壓其他 ...

但其實人地爭取274P全日
都無話做瓜26
係呢度有人超前一截
不過我認為呢度唔係FB
所以唔需要跟隊形
有人話要做瓜26咪有佢

但講真
要搵個開口中既人
除左劉國勳要咩有咩都無第二個
如果劉國勳爭取274P全日我就信:lol

louis19910701 發表於 2022-8-20 22:58

即使274P全日化,客量及班次只會好似73A咁嘅水平
除左兩繁多人,其餘時間都唔慌多人專登等。
而喺乘客層面,等得274P車嚟,搭26小巴已經到左
26做起左大埔馬鞍山咁多年,想乘客過檔?
除非改走線兜埋去錦英、利安、烏溪沙,但呢啲乘客會有幾多呢?
我係九巴都寧願撥多啲資源去皇后山打仗好過啦。;P

tina 發表於 2022-8-20 23:06

BlackBird 發表於 2022-8-20 22:19
https://www.facebook.com/groups/3526145497396975/posts/5722594177752085/
投左啦, 不過都唔係好多票 ...

兩個性質又唔同
輕西要轉車,甚至新路線都要避開現有服務嚟做

274P係同26直接衝擊
而家小巴佬咁惡,過到骨好難

kingkonghi 發表於 2022-8-20 23:32

大埔去科學園唔夠806ABC 29玩
大埔去馬鞍山唔夠26玩
唔通真係靠科學園去馬鞍山條水咩
仲要86區比806B玩緊

sunhoo 發表於 2022-8-20 23:59

ky927 發表於 2022-8-20 18:32
唔係黃大仙條806M喎,石門個條806AB 喎
😂😂😂😂😂😂

我知講緊石門果組806AB。頭先check過巴典,原來呢條線係2018年嘅idea,我以為好早之前就有呢組線,sorry... 我近排先開始做巴迷,對於唔係我住嘅區嘅線路歷史了解唔多……
頁: 1 2 3 4 [5] 6 7 8
查看完整版本: 有民間組織發起要求274P全日的聯署