LN9267 發表於 2022-8-23 17:57

油尖旺區議會運房會主席透露904將提早尾班車

https://www.facebook.com/100063928351535/posts/pfbid0hZPUubZcSymYK1WDiVa81LFeptzhZgqyZLx6vmR3bMTduQ3G4WMqtXmW7nttJmbDl/?d=n

他說9月4日生效,堅尼地城往荔枝角尾車開2100,荔枝角往堅尼地城尾車開2200。
904對新巴來說一直是眼中釘,今年做不到只做繁忙時間,提早尾班車也好過沒有。

ky927 發表於 2022-8-23 18:05

其實可以諗下904+905重組,縮短至中環開往九龍,山道之後落堅城,用堅城做尾站過海
好處:
堅城落旺角特快
客叫唔到兩飛,971執唔到死雞;

壞處
山道起要搭多10分鐘
西營盤山道至水街呢段有機會輸俾971

Quanta 發表於 2022-8-23 18:07

咁樣提早法,新巴直接做少一轉,九巴過完海之後唔使做返去,我諗會私去港島區其他站,做生意載返九龍新界?

rusf101001 發表於 2022-8-23 18:16

其實可以諗下904+905重組,縮短至中環開往九龍,山道之後落堅城,用堅城做尾站過海
好處:
堅城落旺角特快 ...

咁樣改不如做循環線

天空之神 發表於 2022-8-23 18:18

搵 971 食埋 904 落肚咪算
反正有雙向分段

屎水比返條爛線九巴咪得

cnquate 發表於 2022-8-23 18:28

又係佢?聽住先好
內容仲可以信,日期就 hmm ..

2076 發表於 2022-8-23 18:37

九巴真係肯比善水搵車去做夜晚返大西北打自己???

GM 發表於 2022-8-23 18:41

搭過兩次九巴904 假日下午都接近客滿 客量相當唔錯

Mercer 發表於 2022-8-23 19:01

好處:
堅城落旺角特快 ...

佢地一定要山道後過海咪搞到依家咁, 依家都要搞佢, 但叫佢食埋905西環段又話咁樣改會冇人搭.

Ricky403 發表於 2022-8-23 19:07

2076 發表於 2022-8-23 18:37
九巴真係肯比善水搵車去做夜晚返大西北打自己???

好似原先匯達904堅城開都係得21:30、22:00呢兩班,況且九巴961都入到銅鑼灣散走962X中央廣場同轉車客啦
講到擴大市佔,膘買三送一先係重點:lol
頁: [1] 2 3 4 5 6
查看完整版本: 油尖旺區議會運房會主席透露904將提早尾班車