rusf101001 發表於 2022-9-6 10:57

poondriver 發表於 2022-9-6 08:38
而家就係肚左痾賴左屎
定係原來狗巴係神聖不可侵犯佢係冇錯?

普通客只會知道架車載唔晒
又要等多班:Q

poondriver 發表於 2022-9-6 11:09

rusf101001 發表於 2022-9-6 10:57
普通客只會知道架車載唔晒
又要等多班

咪就係 連續幾架車細左 自然就覺得你玩野
諗埋咩開短棍開長途線 根本遠水不能救近火

聽聞狗巴又有車務調動 唔知係咪將45 46 個幾架E6M 調去31M呢

fly831 發表於 2022-9-6 16:18

其實31M而家仲有冇石佳樓特車?

rusf101001 發表於 2022-9-6 16:20

fly831 發表於 2022-9-6 16:18
其實31M而家仲有冇石佳樓特車?

冇,睇FB話唔比開:L

GW4866 發表於 2022-9-7 00:39

KM8453 發表於 2022-9-6 09:56
就算 31M 出 E6M 解決唔到所有北葵問題,亦唔應該合理化全線盡出 ATSE 吧。

31/235,35X,40P,935/936 固 ...

咁宜家係咪全線都E400先?顯然唔係
我相信比個膽上面都唔會玩到出哂細車
如果真係出哂細車,唔好話你,我都嘈
但只係個別幾部,而且又唔會掛得長,我就唔覺得有咩好嘈啦...

GW4866 發表於 2022-9-7 00:51

poondriver 發表於 2022-9-6 11:09
咪就係 連續幾架車細左 自然就覺得你玩野
諗埋咩開短棍開長途線 根本遠水不能救近火

先唔講搞返好堆長途線
短棍車你真係認為無用?
睇黎你都唔太清楚31M個情況喎
31M最多客係落係石籬大隴街,開石佳短棍已經清到絕大部份客,只係返山頂(梨貝街)要等返正常班次,以31M個密度唔係真係咁難為

既然間咁鐘意有大要大,無理由唔支持開短棍喎?

GW4866 發表於 2022-9-7 01:47

2076 發表於 2022-9-6 05:17
其實呢,31M 盡量派 E6M 係絕對合理的訴求,不過車務調動少咁一兩部都算係可以諒解的,上面講到喊打喊殺咁 ...

都好認同你講咗我個心聲,重點唔應該執著E6M同E400呢d派車問題
而且留後問題唔一定關派車事,班人成日唔理解回唔切車問題
改搭43A其實唔單止我有建議,居民gp入面都有其他居民講,由鐵轉過黎果班會搭去葵興先出閘轉
轉去大窩口搭31/235我就一定唔會咁建議,本身係自身難保,235仲要屈上角碎路浪費時間(將個波掟去31問題一樣係到)
荃灣個問題我睇怕要上面起完樓開新線先解決到
改善路線規劃分流先係更值得關注議題,唔係迫埋一車就算
40P全日係一個好開始,936就好壞參半,對石籬都還可以,石蔭打後就耍哂擰頭咁濟
35X就唔使講,你見我都鬧唔少

當然短期內31M真係搞唔掂既,我一開始都話開返短棍車清客

HR1377 發表於 2022-9-7 07:11

都好認同你講咗我個心聲,重點唔應該執著E6M同E400呢d派車問題
而且留後問題唔一定關派車事,班人成日唔理 ...

最簡單做法係TD要求九巴開31P,大隴街往葵芳站,繁時雙向服務

rusf101001 發表於 2022-9-7 09:47

而且留後問題唔一定關派車事,班人成日唔理 ...

班人成日唔理解回唔切車問題
回唔切一係直接加車,顯然冇咁多E6M
咁開短棍又好,31P都好

最緊要厹唔好抽返正線車去做:L 改搭43A其實唔單止我有建議,居民gp入面都有其他居民講,由鐵轉過黎果班會搭去葵興先出閘轉

43A間唔中都自身難保,成日收到20分鐘一班
40P全日係一個好開始,936就好壞參半,對石籬都還可以,石蔭打後就耍哂擰頭咁濟40P加班任重道遠
936石蔭安蔭係235M地頭所以叫做可以唔理,單以分流M線客來講

fly831 發表於 2022-9-7 10:05

rusf101001 發表於 2022-9-6 16:20
冇,睇FB話唔比開

點解呢? 就算用架低載12米開石佳樓特都可以清到好多客丫
如果驚混淆既咪開個新冧把囉
頁: 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15
查看完整版本: 有關注組指今晚31M葵芳站嚴重溜後