s20131417 發表於 2022-10-6 00:50

九公新一輪月票優惠

九公新聞稿
10/5~23期間
合資格club1933會員以已登記之八達通卡,購買並生效首張九巴月票並成記登記優惠,然後無間斷購買月票3次
可於第4張九巴月票生效日後10~30個工作天內,經八達通app 或 八達通服務站領取$780八達通增值額
※ 優惠不適用於地區特選優惠、早前推出且仍生效中之「買三送一活動」及「學生專享 買二送一優惠」
文宣品如下
https://www.kmb.hk/storage/files/KMB%20MP%20B3G1%2010.22_Poster_RESIZED.jpg.jpg

tina 發表於 2022-10-6 00:53

新PR技倆:

九巴月票每程低至1.5元:lol

kay 發表於 2022-10-6 07:06

以前D人話月票都貴市區用唔到
買三送一似乎解決呢個問題
一張月票440一日搭15蚊車以上就有著數
(440除30)

ma2 發表於 2022-10-6 07:47

城仔一日唔搞月票,想係新界立足真的不易事!

lsc04d11 發表於 2022-10-6 07:54

其實誤導 11月1日起 交津改番400蚊門檻(如政府唔再延長,但宜家大眾都接受左疫情平和,冇理由要求0加0同時又要求交津繼續咁樣貼)
所以呢四張月票入面 係咪張張都可以440呢?

當然 照keep 一個月買兩張做法 都仲可以 但....係咪呢個數呢?
定係佢嗰句”直至政府另行通告為止”背後收到風?或只係完全戴頭盔的說法?(內心OS:佢加番400門檻唔關我事架)

ahken 發表於 2022-10-6 08:08

ma2 發表於 2022-10-6 07:47
城仔一日唔搞月票,想係新界立足真的不易事!

的確如此......K54 vs 50M已經見到發生咩事(K54可以用全月通)

Quanta 發表於 2022-10-6 08:23

代價係新界長途客都平咗
羊毛出自羊身上,都係要非月票客俾多咗錢嚟補貼佢哋

GD1570 發表於 2022-10-6 08:24

lsc04d11 發表於 2022-10-6 07:54
其實誤導 11月1日起 交津改番400蚊門檻(如政府唔再延長,但宜家大眾都接受左疫情平和,冇理由要求0加0同 ...

佢一加返$400門檻,依佢計法已經做唔到$440依個數:lol
不過取巧嘅嘢向來都係市場學,
九巴咁做無可厚非。

其實交津門檻$400真心有啲高,應該$300會較合理。

GD1570 發表於 2022-10-6 08:25

ahken 發表於 2022-10-6 08:08
的確如此......K54 vs 50M已經見到發生咩事(K54可以用全月通)

:lol會唔會有人買張月票就只係用嚟搭K54呢

都係主力搭屯馬綫㗎啦。

JC8385 發表於 2022-10-6 08:49

Quanta 發表於 2022-10-6 08:23
代價係新界長途客都平咗
羊毛出自羊身上,都係要非月票客俾多咗錢嚟補貼佢哋 ...

你睇返長途線同市區線個營收嘅話
無月票真係邊個補貼邊個都呼之欲出
頁: [1] 2 3 4 5 6
查看完整版本: 九公新一輪月票優惠