ccicoltd 發表於 2022-10-18 23:08

KG1428 發表於 2022-10-18 23:02
講到最慘,一定係南區啦

1)全部用舊車,沒有52**,88**,12.8巴士

第一句你肯定?
https://www.hkitalk.net/HKiTalk2/thread-2144835-1-1.html

KG1428 發表於 2022-10-18 23:10

ccicoltd 發表於 2022-10-18 23:08
第一句你肯定?
https://www.hkitalk.net/HKiTalk2/thread-2144835-1-1.html

我覺得南區真係好少見到有12.8米巴士
(區外人角度看)

cruisesnet 發表於 2022-10-19 00:30

GD1570 發表於 2022-10-18 16:38
皇后同54區係新路線,跟程序招晒標,中嗰個係城巴,當然可以連成一線。

但你依家要人每端端拎埋本身有人 ...

招標文件有包連接尼兩區?
無人話要比條流水線厹,係比佢自己開一條。
厹都有招標線係港島東同港島西呀

ccchhhuuunnn 發表於 2022-10-19 00:46

cruisesnet 發表於 2022-10-19 00:30
招標文件有包連接尼兩區?
無人話要比條流水線厹,係比佢自己開一條。
厹都有招標線係港島東同港島西呀 ...
中標跟跟線唔跟區
兩個中標區可以連成一線唔知咩理論嚟

682同798前身796B都係招標
連成一線得啦,使乜招標將馬97,仲要九公中埋
54區係咪可以同989/(6)986連成一線?開菁和田版263?
連紅橋都冇263,有得咁開仲好過開56A屎水仲唔一早衝出嚟?
54區/皇后山連埋將南仲搶埋屯將、北將嚟做

用「方便調車」為由嚟求太公係可以嘅但唔擔保,仲要左閃右避同現有服務提供者避免競爭

ahken 發表於 2022-10-19 01:05

932gz6061 發表於 2022-10-18 15:21
港島交牌係咪呢到d版友接黎做,真心想問

叫人交牌個班100%唔係住港島就嘥氣啦。

我曾經叫過佢交牌,不過而家我就中立嘅

ahken 發表於 2022-10-19 01:06

106116_1023 發表於 2022-10-18 15:30
油價低時唔見得減車費,市民挨貴車費咪仲慘,經濟咁樣岩岩呢次仲要加成12%,
人地公司你又冇份,唔好投入過 ...

加完價好多線仲貴過地底,又冇月票

真係好難去幫襯佢喎

ahken 發表於 2022-10-19 01:08

cruisesnet 發表於 2022-10-18 15:49
其實當屎水要將皇后同54區連成一線時,
都應該比返條港島大流水比厹將佢個"港島網絡"連成一線
...

建議開柴小至北角同北角至西區(冇全日獨營九巴線)

不過有地底,唔易搞

ahken 發表於 2022-10-19 01:15

kitarolo 發表於 2022-10-18 19:58
老隧/城隧線涉及補差價嘅高額BBI
除非話我知係成個新東送俾善巴做

或者屎水肯唔掠水轉乘(sorry, 完全天方夜譚)

ahken 發表於 2022-10-19 01:17

TuNg''=) 發表於 2022-10-18 20:06
嶼巴我相信除3M 11 38 疫情前B2系
其他都係冇乜肉食

時間差大固然死症,而家係屎水加完價後係有埋價錢差呢個問題(仲未計掠水轉乘呢筆)

ahken 發表於 2022-10-19 01:20

UA2892 發表於 2022-10-18 21:23
澳門巴士收費平,有跨公司轉乘,轉乘適用於所有路線

係,我喺其他topic都講呢個問題

我去親澳門都好放心咁用BBI,完全唔驚俾人掠水
頁: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12
查看完整版本: 其實香港間間巴士公司都好慘