atr207 發表於 2022-10-20 18:48

點解930越做越頹?

其實930好有吸引力 新都會好多人等
15-20分鐘就到港島 但偏偏開成20-25分鐘趕客
岩岩走左車梗係去搭返地鐵啦25分鐘 搭鐵都到
又冇支線開去鰂魚涌 銅鑼灣又只做去程
城巴冇心做不如俾九巴做啦

Tobychow 發表於 2022-10-20 18:49

jocosben 發表於 2022-10-20 18:53

930一開二整左930X出黎整體係做大左個餅先係

groom1002 發表於 2022-10-20 19:00

如果開線時一早拉去天后站的話

天空之神 發表於 2022-10-20 19:11

因為大窩口葵涌邨唔給力

Happypig375 發表於 2022-10-20 19:28

因為大窩口葵涌邨唔給力

Tobychow不喜歡這則貼文

其實開咗930X之後,930應該改去冇鐵地方囉,例如葵盛

Tummy 發表於 2022-10-20 19:34

因為大窩口葵涌邨唔給力
其實喺葵涌邨之後直行 青山公路 + 閂門口街 落荃灣仲好 :victory:
起碼眞係食正 熊貓/荃富街 全日多客位
而唔係要人行去 名逸居/荃富街/富安樓 上落車就當做大窩口 ;P
不過最正路都係上象石 (唔計厹反對嘅話 最多同 936 一齊改囉 ;P)

荃灣 至 5, Kwai Chung - Google 地圖
葵涌 至 荃灣 - Google 地圖

UA2892 發表於 2022-10-20 19:40

Tummy 發表於 2022-10-20 19:45

UA2892 發表於 2022-10-20 19:40
不如930留兩繁算,反正鐵路又平又快
地鐵係咁吸引 咁點解下晝開 20@ 都有 20-30 人喺新都會等車 ? :L
930 日間客量最差嘅時段係 9-12 開 20@ 好合理
但 12-6 要開返 15@ 囉 :L

JX9097 發表於 2022-10-20 19:50

咁930一拆二,佢跌客係好正常
荃灣一段得番$2客,點同以前有過海客比
頁: [1] 2 3 4 5 6 7
查看完整版本: 點解930越做越頹?