AE367 發表於 2022-10-24 19:47

民建聯要求開辦何文田至港島東巴士路線

回帶1998年RPP:http://images.wikia.com/hongkongbus/zh/images/b/b4/RDP_1998.pdf

果陣時九巴建議過開309,土瓜灣農圃道開,經常樂邨、何文田邨同山谷道邨後(大致跟而家的17行,但不入愛民邨),經紅隧去維園,沿106行法入柴小(但309會兜入柴灣站),但最後冇咗回事。

講真,何文田客源太窄,以109的客量來看,開架何文田去港島東的路線應該難以成行。

FBI2 發表於 2022-10-24 19:48

109A?

Choi 發表於 2022-10-24 19:55

608可以再試試延長:lol

JX9097 發表於 2022-10-24 19:55

何文田爭取東區線都爭取咗十幾廿年
但係早幾年太古坊發到咁大都開唔成
依家WFH大環境底下似乎只會更難

ricky 發表於 2022-10-24 19:56

開608X,跟17號行去到坪石,再跟297去觀塘繞道去東隧﹐再跟608行去筲箕灣

MM2801@905 發表於 2022-10-24 19:59

JX9097 發表於 2022-10-24 19:55
何文田爭取東區線都爭取咗十幾廿年
但係早幾年太古坊發到咁大都開唔成
依家WFH大環境底下似乎只會更難 ...

黎緊有TTP落成 都有機會開得成嘅 何文田+黃埔往返東區

qunow 發表於 2022-10-24 20:05

103E?

Citcalag 發表於 2022-10-24 20:10

不如加BBI算啦

hk20020062 發表於 2022-10-24 22:03

醒巴表示:來來來,608拉上去

dennis28a 發表於 2022-10-24 22:11

即係咁,明明何文田望到紅隧口,
咁同叫 603 係油麗改做 903 行西隧返上環有咩分別?

608 要搭幾耐先到太古坊呢?
拉 608 仲要連北炮都做唔到。
頁: [1] 2 3 4 5 6 7
查看完整版本: 民建聯要求開辦何文田至港島東巴士路線