LN9267 發表於 2022-11-7 20:01

東區區議員要求檢討新巴25行車路線及收費水平

https://www.districtcouncils.gov.hk/east/doc/2020_2023/tc/committee_meetings_doc/ttc/21867/e_ttc_2022_007_tc.pdf

這裏也有版友狙擊25,認爲班次要削減。
我覺得25對巴士公司來説是一個有用的工具,只是用來陰乾25A還是2號而已。

285 發表於 2022-11-7 20:09

仲有用黎開特別線 25R 搶錢

kmb71k 發表於 2022-11-7 20:15

自從25兜多個上環
眼見客量好似好咗啲

kay 發表於 2022-11-7 20:22

25都未入大坑
不過行內街25A就唔駛開咁密

天空之神 發表於 2022-11-7 20:41

kay 發表於 2022-11-7 20:22
25都未入大坑
不過行內街25A就唔駛開咁密

25 以前係入大坑

彈出彈入之後就無再入返去

大坑無左 25 同 5 仔,2 仔 5X 又減到咁樣,慘

ky927 發表於 2022-11-7 22:35

貴有貴賣。對岸都有條208。
其實議員們唔該講重點,想人減價就減價;分時段改路線你班客又受唔受先?一陣又話老人家唔知幾時行海皮幾時行軒尼詩

Choi 發表於 2022-11-7 22:38

ky927 發表於 2022-11-7 22:35
貴有貴賣。對岸都有條208。
其實議員們唔該講重點,想人減價就減價;分時段改路線你班客又受唔受先?一陣又 ...

690又唔見有人投訴?最多早繁拆525;P

Choi 發表於 2022-11-7 22:40

kmb71k 發表於 2022-11-7 20:15
自從25兜多個上環
眼見客量好似好咗啲

25號兜埋荷里活道就可以食埋26;P

ky927 發表於 2022-11-7 22:43

Choi 發表於 2022-11-7 22:38
690又唔見有人投訴?最多早繁拆525

同埋平左係咪就可以接受軒尼詩塞車?

所以我覺得班議員有少少為做而做,無咩建設性。

講真,東半山重組嘅組合都講左10年以上啦,有共識早就成功左

Ravenclaw 發表於 2022-11-8 07:08

咁連0830到炮鐵果班25都唔保留行海皮,底比人鬧喎,果班真係有客,而堆客全部黎自寳馬山,唔係執18雞…
頁: [1] 2 3 4 5 6 7
查看完整版本: 東區區議員要求檢討新巴25行車路線及收費水平