FBI2 發表於 2022-11-19 19:53

新巴42改為平日早繁服務

暫定生效日期: 2022年11月27日

同時,38於42非服務期間,來回程繞經華富

下圖由 hkitalk.media 小編加上

hp8961 發表於 2022-11-21 17:17

新聞稿

https://www.bravobus.com.hk/tc/u ... 91_20221121_chi.pdf

新38站位:
1 置富 2 雅緻洋房 3 薄扶林消防局 4 華富邨華生樓 5 華富 (南) 6 華富邨華安樓 7 田灣街 8 香港仔 9 業漁大廈 10 香港仔工業學校 11 甄沾記大廈 12 業興街 13 黃竹坑遊樂場 14 香港仔隧道收費廣場 之後原線至北角

原線至田灣街之後 1 華富邨華樂樓 2 華富商場 3 華富邨華清樓 4 培英中學 5 華富 (北) 6 余振強紀念第二中學 之後原線至置富

LN9267 發表於 2022-11-19 19:56

終於要來了,我最擔心下繁銅鑼灣回南區的情況,希望沒有事。

MatthewY 發表於 2022-11-19 19:56

估唔到咁受爭議性,佢都照郁,仲要 33X 唔全日

jocosben 發表於 2022-11-19 19:57

班次會唔會加密?

Choi 發表於 2022-11-19 20:10

唔郁摩頓台條線?

tommy14D 發表於 2022-11-19 20:25

我有時見架38都滿滿地, 又要做置富華富搞唔搞得掂

teddybus 發表於 2022-11-19 20:26

單向定雙向?

wingho_cwh 發表於 2022-11-19 20:28

仲差過中巴八十年代開線嗰陣 :L 以前幾差都有兩味,而家得一味,話屎水差過中巴都唔過份

tommy14D 發表於 2022-11-19 20:29

jocosben 發表於 2022-11-19 19:57
班次會唔會加密?

如果有得用大車就好, 例如可以整特別班次淨係停出面

YUU 發表於 2022-11-19 21:44

有冇source?
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 新巴42改為平日早繁服務