Ohm 發表於 2022-11-21 00:50

Steven_BUS 發表於 2022-11-20 22:42
大埔公路-大埔滘段 及 大埔公路-馬料水段
巴士班次愈cut愈疏, 以前呢條路巴士服務平均, 現在削減到不似人形 ...

我自己就認為全冷係埔公線客量下跌其中一個原因
大埔公路以前全熱線時代,熱狗車費相對合理,做沙田來往大埔都執到客,但全冷之後收費趕客,特別係73A 74A

GK9509@39A 發表於 2022-11-21 01:15

kmb71k 發表於 2022-11-21 00:20
荃錦公路係因為冇其他公司肯做
九巴就繼續焗食

九咁唔鐘意其實可以掟俾屎,屈佢食
至於做唔做到就不予置評
最後點都可以做爛佢(有心嘅話)

GK9509@39A 發表於 2022-11-21 01:16

teddybus 發表於 2022-11-20 22:43
假日51多車到水浸咁,仲邊係沙漠?

平日同假日都係得51,性質不變,都係樓主所指嘅沙漠
出齊10架車都係去唔到旺角同埋中環

alan2011super3 發表於 2022-11-21 01:29

"幾乎想講長洲、蒲台島"

回正題:
淨係香港島方面大潭、石澳都已經係,山頂宜家都係

KC6831 發表於 2022-11-21 01:54

JX9097 發表於 2022-11-20 22:25
樂富同石硤尾真係99%坐鐵......

以前石硤尾就沙田線同 104 好客,40 都 keep 住有人等,而家變咗 214 同 702 系有客,同埋睇返路線選擇,除咗無咗 40 無咗好幾個區嘅車之外,其實都未講到係鐵路天堂咁

TuNg''=) 發表於 2022-11-21 02:17

有車路 有人住/工作 但步行超過半小時都冇小巴巴士
如萬宜路既北丫,白腊,
茂草岩村
缸瓦甫路一帶
深屈
石壁入面既大浪灣村
芝麻灣十塱

GK9509@39A 發表於 2022-11-21 03:02

如萬宜路既北丫,白腊,
茂草岩村

大帽山頂(不過好似唔係香港人)計唔計好

cky 發表於 2022-11-21 04:14

如萬宜路既北丫,白腊,
茂草岩村

其實駛乜要舉埋啲山旮旯地方
屯門元朗都有一大堆唔近公路的圍村要行好遠先到大馬路搭車
而呢啲嘅人口應該比上述地方為多

好明顯樓主所講的沙漠
唔係冇車
而係冇佢想要嘅車坐
所以分分鐘近日好熱門、荃灣隔離冇車直出的那處都會稱為沙漠
話之你有二三十條經過

cky 發表於 2022-11-21 04:36

Choi 發表於 2022-11-20 22:31
康山開唔成28同728得小巴

康怡人 day 1 已話咗唔要巴士
咁小巴同轉車已經滿足到佢哋要求
又點叫做沙漠?
定還是巴迷一味幻想一定要有巴士上到康怡
覺得康怡人一定好想要巴士先甘心?

GK9509@39A 發表於 2022-11-21 07:22

cky 發表於 2022-11-21 04:14
其實駛乜要舉埋啲山旮旯地方
屯門元朗都有一大堆唔近公路的圍村要行好遠先到大馬路搭車
而呢啲嘅人口應該 ...

象山囉(可能係樓主fav)
冇936架
沙田都無,可能佢都係沙田橙色page旗下討論區啲象山fans
頁: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12
查看完整版本: 香港有咩地方係巴士沙漠