KU7668 發表於 2023-4-7 01:35

建議平日92 94合併

基於94平日客量低
建議平日大部份時段將92及94完全合併
94服務時段縮減至上下繁忙時段
92繁忙時段外延長至黃石碼頭,並增加平日班次
假日維持92及94分開服務,96R不變
92所有班次改行新清水灣道,以便恆常派出12米車輛行走

HB00610 發表於 2023-4-7 08:26

94平日班次仲有個不成文規矩,係要就返黃石D離島船嘅船期。

你出九龍車程唔穩定嘅結果係一就玩死客同入島/高流灣等地嘅客。

同埋你收幾多錢?賣大包定係大幅加價到做92同94,詳細開幾耐一班?

94平日基本盤細;但唔係你睇佢唔順眼就要搞佢

LHP690S 發表於 2023-4-7 10:45

94客量低都唔可以同92合併 , 最多94派單層巴士

toby_tl10 發表於 2023-4-7 11:03

94本身客量低,你仲拉條密車嘅92入去黃石?你搞笑?

s3m89 發表於 2023-4-7 17:17

94作用係保留西貢區內有巴士接駁,若果硬要因客少和外區線合併,西貢公路一塞車甩班冇車回,西貢東就冇車支援,村民就要呆等。

214P_world 發表於 2023-4-7 18:12

合併來做乜... 一塞車就兩邊都冇晒車

LauCT 發表於 2023-4-7 22:54

本人建議平日上下午繁忙時段將92及94部分班次合併

開辦新路線96P往返彩虹站/牛池灣村及黃石碼頭(清水灣道唔停站)

94服務時段縮減至平日非繁忙時段及週末假日全日。

船期不配方面就由船公司自行調整

HB00610 發表於 2023-4-8 01:06

LauCT 發表於 2023-4-7 22:54
本人建議平日上下午繁忙時段將92及94部分班次合併

開辦新路線96P往返彩虹站/牛池灣村及黃石碼頭(清水灣道 ...

點解要船公司反過來就巴士期?你分清楚莊閒未?

你買船做?

kitarolo 發表於 2023-4-8 12:32

船固然係一個考慮
黃石到麥邊一段路要離開
目的地唔遠嘅隨時要按錶再
加錢先叫到的士,一至五都有
退休或放平日的人士郊遊,小巴
7或9亦幫助有限。

九巴都願呢類掘頭路
兼可行情況下穩定班次
(唔同廿幾年前94/99互跳)
就係明知選擇有限,無理由
貪心周圍咬或者歷史重演。

YY487 發表於 2023-4-8 12:49

頁: [1] 2
查看完整版本: 建議平日92 94合併