CRH5 發表於 2023-5-11 20:02

守護大嶼聯盟透露運輸署對 11.7 米 MAN A95 入大澳有保留

守護大嶼聯盟透露運輸署和警方對 11.7 米 MAN A95 入大澳有保留
原因:部分行經的路段較狹窄,有急彎

Ref: https://www.facebook.com/1460325440863472/posts/3531403567088972/

下圖由 hkitalk.media 小編加上

VA73@2A 發表於 2023-5-11 20:58

咁攪法即係就黎無車用

又唔俾人買新旅遊巴,雙層巴又行唔到,低地台單層又話無位坐

08x200-201 發表於 2023-5-11 21:12

系唔系真系必須要買翻E400果種短車先得批入大澳?

KMBe500 發表於 2023-5-11 21:19

11.7米根本過長

KMBe500 發表於 2023-5-11 21:20

08x200-201 發表於 2023-5-11 21:12

買streetdeck喇

lrv1092 發表於 2023-5-11 21:38

好事,3M用雙層行得咁慢,仲要唔夠力唔夠冷氣,阻住晒後面
大澳用雙層既話,除左安全問題,睇怕1個鐘都入唔到大澳

Jamesho81 發表於 2023-5-11 21:39

KMBe500 發表於 2023-5-11 21:20
買streetdeck喇

Streetdeck應該唔夠力,同埋用短雙清唔清到客

巴士的膠 發表於 2023-5-11 21:53

批咗E400先似乎都比較合理,而且矮車重心低啲,對斜路急彎都比較安全。

天空之神 發表於 2023-5-11 22:02

11.7米根本過長

咁而家批A91 呢?

HB00610 發表於 2023-5-11 22:23

11.7米根本過長

而家批旅遊巴好短咁,未開始講加班車,本身批A51/A91本身仲長過11.7啦。
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9
查看完整版本: 守護大嶼聯盟透露運輸署對 11.7 米 MAN A95 入大澳有保留