KG1428 發表於 2024-1-10 17:03

區議員建議把屯轉往九龍方向執位,可發表意見

目的:解決巴士排長龍問題
https://www.facebook.com/708796717/posts/pfbid02AVNpo21MguHrSuS6xE5SaRd9hV28PD8KeYsHb9gsUahLjAJUbmWNju76QZqLpYh8l/?mibextid=Nif5oz

tommy14D 發表於 2024-1-10 18:14

搵多幾條唔好停屯轉

VA73@2A 發表於 2024-1-10 19:08

其實而家九巴都大搞轉車站

淨係屯門入邊都已經有一個寶田轉車站

其實真係可以考慮部份全日線飛走屯門公路轉車站
Btw:佢冇位俾人留言

33606 發表於 2024-1-10 20:44

減咗班之後塞小咗。

lsc04d11 發表於 2024-1-10 20:50

VA73@2A 發表於 2024-1-10 19:08
其實而家九巴都大搞轉車站

淨係屯門入邊都已經有一個寶田轉車站

咁....寶田轉車站淨係俾67A用嘅啫......
又唔洗認真當佢係

屯門市”轉車站”都一定多人用過寶田轉車站....

fb留唔到言 我諗專登啦 人地問往九龍 有人就提58P
真心要提意見 咪去信/親自去議員辦公室囉

KC3555 發表於 2024-1-10 21:23

問題出自繁忙時間車輛數目較多,將全屯門可以到達的目的地,取消繁忙時間停站,便能收取效果。例如,59X, 60X, 67X, 62X, 258D, 259D: 朝7至朝9不停轉車站。252,67A乘客只可轉車站轉乘52X,62P,63X,66X。已經對居民影響最少。

樂仔〞 發表於 2024-1-10 21:28

KC3555 發表於 2024-1-10 21:23
問題出自繁忙時間車輛數目較多,將全屯門可以到達的目的地,取消繁忙時間停站,便能收取效果。例如,59X, 6 ...
62P 唔停屯轉 , 62X 早繁無車 , 你將 62X 258D 259D 抽起哂之後得返 61X 一條去東九
湖景路原本 59X 259D 去轉車站 , 早繁變到一部車都無
好多屯門區內問題唔係咁易解決

屯轉往九龍最需要係將 263 放最後上客 (成個站頭嚟計嘅平均班次都唔算好密) , 拆返開葵涌同過海線
已經可以差好遠

andy92 發表於 2024-1-10 21:35

lsc04d11 發表於 2024-1-10 20:50
咁....寶田轉車站淨係俾67A用嘅啫......
又唔洗認真當佢係

https://www.facebook.com/TerryYipTuenMun/posts/pfbid0CGoMnAe6Hauqg4jLsDeuaTi6nCaPXsTJ4bKA9Vr88FPwLCTnVrcegQuQS9urygphl

另一個專頁可以留言

巴士迷A號 發表於 2024-1-10 21:38

62P 唔停屯轉 , 62X 早繁無車 , 你將 62X 258D 259D 抽起哂之後得返 61X 一條去東九
湖景路原本 59X 259D...
可能佢覺得下路啲人唔洗去九龍東:lol

263唔算密,但多人到可以由站頭排到站尾
搬去站尾啫係要人站尾排翻去站頭,咁樣會好混亂

andy92 發表於 2024-1-10 21:41

湖景路原本 59X 259D...
960/961 應該擺到最前

而家 962X 一到站,隊尾唔覺意就會走幾個客過去 :lol

頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 區議員建議把屯轉往九龍方向執位,可發表意見