hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (F) Fantasy Zone / Fun享區 交通路線建議(F1) 93K/ 98C/ 98S 重組 + 山上尖咀特快線
開啟左側

93K/ 98C/ 98S 重組 + 山上尖咀特快線

384047x 發表於 2018-2-5 23:07 來自手機 | 顯示全部樓層

爬左咁多文,expertuser2004根本就是灌水,講緊路線重組可以比佢拉咁遠,認真厲害!山上尖咀線最好行觀曉、機隊、東九龍走廊直去,集中處理呢堆客,唔係既話又一條翻版796系左兜右兜趕客
expertuser2004 發表於 2018-2-5 23:08 | 顯示全部樓層
10598C 發表於 2018-2-4 15:34
秀茂坪≠秀茂坪
九龍東=上中下秀寶達安達安泰
安達臣第一期有60w人口
秀茂坪≠秀茂坪

1. 我從來沒無說過安達臣第一期有 60W(六十萬), 幾時越變越多人出黎? 下面有人話安達安泰加埋只有 7k(7000) 人, 得 57.25% (未入晒伙我不信)
第一請勿誣衊我
第二請不要用 onlinegame 的玩法黎覆文, 以免版友混淆
最後是本人last 玩 onlinegame 已見到有人用 w 這符號, 所以我是明白你想說什麼東西
仲玩大陸online, 小心毒毒啊
2. 九龍東的秀茂坪區, 只得秀茂坪村 + 秀茂坪南村二村總和, 不須要上中下秀三个分級

PSPGAME 31145pcs 修復工程進行中, 48%
10598C 發表於 2018-2-5 23:50 來自手機 | 顯示全部樓層
expertuser2004 發表於 2018-2-5 23:08
1. 我從來沒無說過安達臣第一期有 60W(六十萬), 幾時越變越多人出黎? 下面有人話安達安泰加埋只有  ...

1. 你話超過50w人口我就預你最少加多10w落去

2. w=萬 係網絡常見用語,你唔識又唔肯Google我都冇辦法,台灣用w=萬都好普遍

3. 係你自己係其他post註明秀茂坪=上+中+下秀+南邨
10598C 發表於 2018-2-5 23:50 來自手機 | 顯示全部樓層

384047x 發表於 2018-2-5 23:07
爬左咁多文,expertuser2004根本就是灌水,講緊路線重組可以比佢拉咁遠,認真厲害!山上尖咀線最好行觀曉、 ...

唔係點解之前會有個“expertuser"比人封帳吖

講返將尖,其實由土瓜灣掃落去尖沙咀都係學26,但26冇比人嫌兜係因為上路直落佐敦/尖沙咀,唔似796X兜落黃埔再倒返上尖東(雖然我估佢想避紅隧塞車)

AV385 發表於 2018-2-6 16:06 | 顯示全部樓層
expertuser2004 發表於 2018-2-5 06:16
我看左維基就不會覆返話住客數 =/= 選民人數, 來來去去都是得二隻數, 36萬同24萬 = 九龍東 TOTAL
要逐條村 ...

真強,你D數據錯到咁都仲可以出黎死撐
九龍東TOTAL又點?講緊秀茂坪WO,九龍東剩係得秀茂坪啊?
咁藍田、油塘、三彩、慈雲山、彩虹、黃大仙、樂富、東頭......係屬咩地區?
如果你唔願意哂時間去數,唔該你唔好拎D幻想出黎既數字批評人
不過我都應該體諒你既,以你既程度,的確作數字係比較簡單

都話你知寶達選區係包埋安泰邨、安達邨、安達臣道發展區囉
比左咁多條LINK你,是但睇一條啦,
再者,寶達選區一年之內多左6920名選民,比原先多左61%,呢班人係點黎?
唔通寶達選區上年登記做選民有米派所以多左咁多人登記?

作都話要用吓腦,抄你都抄錯, J9係10,124人
總數係88,262人,計好埋比你都唔識用?
7000人咪就係個42.25%囉,你下次睇人地寫野可唔可以好唔坐向到啊?
個腦係唔可以受咁大壓力嫁,尤其係你呢類理解能力接近零既人

你D數字想點啊?搬龍門前講聲啊!!!!
上面就用選民登人口計十萬
落到黎呢到就用房委會屋邨認可人口計十萬
係你自己話選民登記人口唔計四順都夠十萬,唔係我啊
唔怪得你D數據成日都搞到好似有鬼咁
頭先我向到計明明J8-J10先得29,369人
點解下面三順加埋有37,900人 , 真係邊到比佢數過,邊到就變鬼城
當大多數人都係錯既時候,錯就會變成o岩
AV385 發表於 2018-2-6 16:42 | 顯示全部樓層
expertuser2004 發表於 2018-2-5 06:18
安達安泰房委會網好似仲未有住戶人口, 所以先不拿佢做比較
http://www.housingauthority.gov.hk/hahdweb/ ...

人地唔係冇數字,係你唔敢呢D數字出黎比人睇者
安達邨 , 安泰邨 , 截至2017年12月31日,總數係30,300人
比政府發佈既仲要多2300人
你D理解能力差到咁你都仲去理解? Good Try........

寶達選區係唔包括達佳樓、達喜樓、達信樓
用房委會寶達邨認可人口 - 寶達選區選民人數得出個4123人有咩意義啊???
人地單位面積係16.3 - 53.7,你就全部用53.7計!!!你點解唔全部用16.3去計???
16.3 平方米有可能只住 3.02 人?

你放呢份地方選區資料上黎,正正就係最好証明寶達選區已經包埋安達邨
http://www.eac.gov.hk/pdf/legco/ ... ries/2016lcelc3.pdf
上面寫寶達選區預計人口截止2016年6月30日係34,900人,就算計哂成個寶達邨都只有22,400人
多左個萬幾人係邊到黎?又有鬼??!
AV385 發表於 2018-2-6 17:25 | 顯示全部樓層

expertuser2004 發表於 2018-2-5 06:42
人口普查, 慳返唔用啦, 要查 DOC 煩死, 根本對建議乜野用都沒, 仲好意思提出黎, 又黎沒搭過 1A = 可用 95 ...

首先,一個網站有齊數字,煩得過你向到作?!
有數據,但查煩死所以對建議冇意義?!?!
你食完飯夠要痾屎啦,你唔煩咩?!

算把啦你,我又冇講過我搭過1A,我又冇講過95冇用,你唔好斷章取義再塞D字入我個口到啦
你之前咁多回文又作數字,又引用錯數字,又連選區包括咩地方都唔知,又自打咀巴,又低級錯誤,又唔識字學人捉錯字..........真係數都數唔哂

你有冇睇下個住址証明既要求有幾低啊?已登記選民唔需要重新申報啊,咁即係原有既假選民依然存在WO
再者,冇資格登記做選民就不是人?呢班先係大多數WO,你抽個小數黎針對,有意義嗎?!
"有法律效力絕不可能會有假選民"?! 連埋虛假文書罪,最多都係坐廿一年
謀殺判終身WO,你有冇見過香港有一年係冇謀殺嫁?!
你今年貴庚啊?

2025年?!可能?!
沙中線既初形最早向1968年已經有,今時今日都仲未起好
個條咁既九龍東鐵路連個走線圖同站位都未定好,2025年??咩曆法啊?

PS:各位,我都陪呢位人兄玩左幾版,我覺得原來捉呢位人兄D錯位真係好過癮
由一堆海皇星文同一大埋九唔搭八既數字裡面抽絲剝繭,組織返佢D數字既來源
再睇佢分析D數字真係腦洞大開,我建議大家下次見到呢位人兄向其他POST留言既時候
不妨搵下錯處,好好玩,仲好好笑