hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 九巴月票推出消息
開啟左側

[小道消息] 九巴月票推出消息

kei_hk 發表於 2018-2-9 14:49 | 顯示全部樓層

drbean7218 發表於 2018-2-9 14:36
好懷疑搭980X/981P有幾多人會買九巴月票?
如果返5天工作週, 加埋週末唔出街。買九巴月票都要搭21日先回本, ...

永遠係購買月票的人﹐自己要先計數睇下值唔值得購買﹐會唔會回唔到本。

正如﹐有無人傻仔到買2月份的月票使用?
(睇條款係買到2月份的月票﹐實際買唔買到我就唔知)

kei_hk 發表於 2018-2-9 14:51 | 顯示全部樓層
gavrie01 發表於 2018-2-9 14:24
用到係三星PAY上既話,咪可以多人一齊用?

你講三星pay的八達通?

你要不停backup三星pay戶口﹐再在另一部機restore個三星pay戶口囉。

da54 發表於 2018-2-9 14:52 | 顯示全部樓層
kei_hk 發表於 2018-2-9 14:49
永遠係購買月票的人﹐自己要先計數睇下值唔值得購買﹐會唔會回唔到本。

正如﹐有無人傻仔到買2月份的月 ...

月票計劃三月先開始....
至於你們信不信?反正我信了
drbean7218 發表於 2018-2-9 15:03 | 顯示全部樓層

kei_hk 發表於 2018-2-9 14:49

正如﹐有無人傻仔到買2月份的月 ...
絕對同意, 買月票的乘客是會計過條數, 值得買先會買。

2月14日可以買九巴月票, 買的是3月月票, 在3月1日先可以使用。
da54 發表於 2018-2-9 15:03 | 顯示全部樓層
根據資料,所有同其他巴士公司、電車、AMS的轉乘優惠會繼續有效,不過 213M/S 同港鐵的轉乘就唔包係月票內。

另外月票係唔適用於將來豪華巴士上。
proschebus 發表於 2018-2-9 15:34 | 顯示全部樓層
月票只有幾類客有用
1.元朗區往來市區
2.屯門區往來東九/過海
3.北區往來市區

但同時都有港鐵東西鐵線月票,用開都應該不會輕易改變乘車模式
唔知有無3萬張銷量
九鐵動力 拓新領域
da54 發表於 2018-2-9 15:39 | 顯示全部樓層

da54 發表於 2018-2-9 18:35 | 顯示全部樓層
九巴月票第一批售賣點:
http://www.kmb.hk/lib/SELLING%20POINT.pdf

沙田市中心 (沙田市廣場)顧客服務中心
大欖轉車站顧客服務中心

愉翠苑
大圍站
烏溪沙
寶林 (新都城第二期)
富善
上水 (龍琛路)
聯和墟總站 (帝庭軒)

葵涌邨
梨木樹
葵芳站總站
長康
屯門碼頭 (海翠花園)
屯門市中心
良景邨
石籬 (大隴街)
天恆
荃灣站 (南豐中心)
如心廣場

寶達
平田
樂富
慈雲山中
油塘大本型
藍田站

旺角柏景灣
黃埔花園
荔枝角 (盈暉臺)
長沙灣廣場
jasoncheng1096 發表於 2018-2-9 19:55 來自手機 | 顯示全部樓層

不過如果聯營綫都用得,除非對家有相同優惠,否則係以本傷人囉
paul2357paul 發表於 2018-2-9 20:07 | 顯示全部樓層

HT408 發表於 2018-2-9 14:21
返工時間得鬼閒同你轉車
坐上部flyer補眠好過

但下午打後影響較大。
預計堆聯營線新城班次趕客嚴重。