hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 936全日服務「漸見曙光」
開啟左側

[路線計劃/RPP] 936全日服務「漸見曙光」

053h4 發表於 2018-3-29 12:50 來自手機 | 顯示全部樓層

leonchunghk 發表於 2018-3-29 13:45 | 顯示全部樓層
Snoopy@FB8617 發表於 2018-3-29 12:38
棉花路講到塞爆又未至於既
放一條唔太密全日線就尚可
想再放多D線既搞左出銅鑼灣道枝燈先再講啦

咁我又無話塞爆,但大約9點前、12點至1點都有約10架保姆車,
其餘時間都係違泊,再加上「學」車人士「慢駛」,

仲點可能畀到2、3架巴士泊係到?

另外,嘉寧徑出銅鑼灣道路口枝燈有咩問題?

Snoopy@FB8617 發表於 2018-3-29 16:42 | 顯示全部樓層
leonchunghk 發表於 2018-3-29 13:45
咁我又無話塞爆,但大約9點前、12點至1點都有約10架保姆車,
其餘時間都係違泊,再加上「學」車人士「慢駛 ...

而家936下繁放兩架車都冇咩問題朝早保姆車見到個位無左應該識自己走位?

學車人士慢駛影響唔大
如果真係咁大事既5B/8H仲甘

枝燈間隔長時間又短
間唔中就玩下倒灌都唔係講笑
某巴士公司疑似謊稱區議會重組方案經區議會通過
kmb71k 發表於 2018-3-29 20:05 | 顯示全部樓層

groom1002 發表於 2018-3-29 10:31
建議936全日改為梨木樹-象山-石圍角-聯仁街-德士古道上西隧
935代替936經華員邨,來回經西廊,麗翔道天橋(回 ...

而家九巴擺明想一條線做晒
所以拆線做應該無可能

以上回應,是否可行?是否合適?
陳太 發表於 2018-3-29 20:08 | 顯示全部樓層
巴士的膠 發表於 2018-3-29 08:51
唔係唔需要,係走線真係太爛

荔枝角段改興華街先出已經慳三支燈(今年RPP項目),如果跟埋紅小經羛孚橋 ...

同意,興華街面左轉通州街再飛葵涌道最正路,係驚佢唔爭氣又喺葵芳加站
DC3938 發表於 2018-3-29 21:09 | 顯示全部樓層
田生係唔係覺得星期六日都有服務,就係全日服務呢?
m_rd08 發表於 2018-3-29 21:12 | 顯示全部樓層

DC3938 發表於 2018-3-29 21:09

下?未實行第3階段延長服務時間之前,運吉同龍運都話E33P已經係全日雙向服務啦
lsc04d11 發表於 2018-3-29 21:33 | 顯示全部樓層
DC3938 發表於 2018-3-29 21:09

我試過去酒樓食野,嗌個全日供應既野食,佢話夜晚冇……
我諗係咁既CONCEPT卦……

有人「全日」既定義係全部日子。所以E34P,E32A都應該係全日服務線……
DC3938 發表於 2018-3-29 22:12 | 顯示全部樓層
lsc04d11 發表於 2018-3-29 21:33
我試過去酒樓食野,嗌個全日供應既野食,佢話夜晚冇……
我諗係咁既CONCEPT卦……

起碼307,978果D至叫全日服務!
934,936,948果D應該叫做"每日部份時間服務"!

hk20020062 發表於 2018-3-29 22:15 | 顯示全部樓層

tonytse126 發表於 2018-3-28 21:31
九巴根本唔會肯放棄經西九龍,就連改行葵涌道都要落去兜個圈,完全無視對家的線是直落葵芳.....
有時真的 ...

見到 RPP 改行葵涌道,有班傻仔話同 930 打過 <- 呢下堅係笑言不語

今年 RPP 建議改行興華街 (貿易廣場) 轉出長沙灣道
唔知下年會唔會建議早一個路口 (欽西) 轉出深旺道,然後入埋海盈邨呢