hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士車務及車廂設備討論 (B0) ATENU (13/4)
開啟左側

ATENU (13/4)

S3N92 發表於 2018-4-14 22:21 | 顯示全部樓層

6301@969 發表於 2018-4-14 14:23
唔該唔好再派新紅facelift俾屯廠,屯廠退咩車都淨係入紅facelift,屯廠就黎收紅facelift收到唔知點算,請立 ...

收聲啦
咪打咁多有色飛機文啦,工程師
6301@969 發表於 2018-4-14 22:29 | 顯示全部樓層
89B 發表於 2018-4-14 19:38
新一批紅蛋又唔係ZF波箱,T牌S牌個批ZF蛋屯廒想要既三廠一定肯掟走

紅蛋唔係ZF波箱就屯廠冇路線適合行?元朗廠個4條旺區線上落斜唔多!唔一定用ATENU Wo
跟本now元朗4條旺區線已經有3幾乎全紅facelift掛牌已經代表屯廠拎紅facelift既數量係飽和la!即使69x可以入紅蛋都唔能夠Volvo紅車同ADL紅車取得平衡
LRT1027 發表於 2018-4-14 22:36 | 顯示全部樓層
6301@969 發表於 2018-4-14 22:29
紅蛋唔係ZF波箱就屯廠冇路線適合行?元朗廠個4條旺區線上落斜唔多!唔一定用ATENU Wo
跟本now元朗4條 ...

本身富豪新車就係買得少過ADL
唔平衡就梗架啦
6301@969 發表於 2018-4-14 22:44 | 顯示全部樓層

LRT1027 發表於 2018-4-14 22:17
你憑咩叫人結束?
你唔想要大把人(車長, 乘客...)想要
唔好咁自私

呢方面需要諗辦法提升車長經驗同技術!通常駕駛表現成熟既車長係揸紅蛋會快過紅facelift。俾得太多紅facelift只會窒礙車長提升技能既機會P.s你search下IG睇下某位揸61M, 59M, 59X既車長對楂紅facelift有咩感想
m_rd08 發表於 2018-4-15 00:04 | 顯示全部樓層
之前265B咪分別掛過2次新既紅蛋囉

結果係點依家好明顯見到
AtrHenu 發表於 2018-4-15 10:57 | 顯示全部樓層
3asv@59x 發表於 2018-4-14 21:27
淨系58X、67X都未換紅巴同時將舊mmc掉去58M、67M (由其58M,批車今年內夠18年要退)
265M都未換曬車
269M你 ...

乜原來59X可以行到3ATENU呀?(但好像旺火總站唔俾用巨無霸啵)
但58X,59X長遠應該將紅Facelift/MMC套走飲料豬(3ASV)掛牌,以增加客量;
而60X將批逐步進入中年啲綠蛋踢去60M,61M,66M頂批殘舊男人渡輪(AP,AMN),
跟手60X轉用ATENU兼重回12.8M(3ATENU)掛牌套走批低載綠蛋(AVBWU);
以便提高58X,59X,60X個載客量.
384047x 發表於 2018-4-15 15:09 來自手機 | 顯示全部樓層

58X/59x有3asv掛牌咩?
nickk 發表於 2018-4-15 15:42 來自手機 | 顯示全部樓層
6301@969 發表於 2018-4-14 22:29
跟本now元朗4條 ...

相信洪福邨好快會成為第一個全紅既總站
allen_814 發表於 2018-4-15 17:19 | 顯示全部樓層
半隱退
leefung 發表於 2018-4-15 18:09 | 顯示全部樓層

AtrHenu 發表於 2018-4-15 10:57
乜原來59X可以行到3ATENU呀?(但好像旺火總站唔俾用巨無霸啵)
但58X,59X長遠應該將 ...

58x/M冇富豪歐3掛牌喎
屯碼只得259E有2架Man同2隻豬
其餘已經係高載蛋同ENU

61M食左一大堆豬同60M得返小數Man
968/263等食12.8紅躉,58M等食佢甩果批車