hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 貨櫃碼頭路 PTI 及葵翠邨總站路線安排
開啟左側

[路線計劃/RPP] 貨櫃碼頭路 PTI 及葵翠邨總站路線安排

kmb71k 發表於 2018-7-14 19:50 | 顯示全部樓層

PC2625 發表於 2018-7-14 00:57
用得唔好浪費, 可以將 269M 搬下去取代祖堯邨總站, 就可以改用大車 ; 將 68M 由荃灣站拉去葵芳, 元朗就有直 ...

祖堯同個葵芳新總站隔咁遠
相信區議會唔會肯放線走
亦相信九巴唔會咁輕易放棄祖堯

以上回應,是否可行?是否合適?
busnrail_fans 發表於 2018-7-14 19:52 | 顯示全部樓層
身為欖隧荃葵線常客表示
應該趁機265/9M往麗祖方向應該要兜一兜入去葵翠邨
方便返去葵芳市中心嘅人唔駛死等69M或者要喺大連排金龍嗰邊行一大段路返入去
PZ8988 發表於 2018-7-14 21:51 | 顯示全部樓層
kmb71k 發表於 2018-7-14 19:50
祖堯同個葵芳新總站隔咁遠
相信區議會唔會肯放線走
亦相信九巴唔會咁輕易放棄祖堯

真係要等瑪嘉烈醫院同葵涌醫院重建起新巴總
再放269M入去先解決到行到大車個問題

43M問題,涌美一帶一係行上去坐43/43A或者行落去坐44M
騰出資源比新線把
HF3204@243M 發表於 2018-7-14 21:54 | 顯示全部樓層

JU2541 發表於 2018-7-13 23:18
九巴成個荃葵青
葵盛綠小係最遷就之一

似係要 38 47X 37 回程做埋多
FD5410 發表於 2018-7-14 22:29 | 顯示全部樓層
HF3204@243M 發表於 2018-7-14 21:54
似係要 38 47X 37 回程做埋多

89B 近乎放棄葵盛-葵興客,而家得返37M擔大旗
下繁條隊可以排到扶手電梯再屈返轉頭
無乜野都唔好再搞...
(Show blocked user - 張生無限輪迴)
KG1428 發表於 2018-7-14 22:37 | 顯示全部樓層
59A去葵翠邨做咩??
自KG1428退役後,TW5398是我的新愛車
流星☆雨 發表於 2018-7-15 00:22 | 顯示全部樓層

busnrail_fans 發表於 2018-7-14 19:52
身為欖隧荃葵線常客表示
應該趁機265/9M往麗祖方向應該要兜一兜入去葵翠邨
方便返去葵芳市中心嘅人唔駛死等 ...

呢樣野46X都需要
趕客路上 理_得你
HF3204@243M 發表於 2018-7-15 09:39 | 顯示全部樓層
KG1428 發表於 2018-7-14 22:37
59A去葵翠邨做咩??

而家多數 59A 都係葵涌運動場就咁泊街等開車架

俾個總站佢,咪唔洗塞住條路

又可以做埋轉車站客

反而 269M cut 唔到落去就真係有啲可惜
HF3204@243M 發表於 2018-7-15 09:48 | 顯示全部樓層
FD5410 發表於 2018-7-14 22:29
89B 近乎放棄葵盛-葵興客,而家得返37M擔大旗
下繁條隊可以排到扶手電梯再屈返轉頭
無乜野都唔好再搞... ...

咪就係山上面啲對外線做得差...
好似青衣南咁,啲對外線拉番地鐵客,變相整死 43M 88D,就唔會搞到 37M 咁

而家多咗咁多新屋邨,呢條線最起碼加一架車啦
shakugan2005 發表於 2018-7-15 10:01 | 顯示全部樓層

HF3204@243M 發表於 2018-7-15 09:39
而家多數 59A 都係葵涌運動場就咁泊街等開車架

俾個總站佢,咪唔洗塞住條路

59A只係搵位放, 依家連60M/61M轉乘59A既優惠都冇左, 想轉咩車咁?

評分

參與人數 1aPower +1 收起 理由
HF3204@243M + 1 我都唔記得咗

查看全部評分