hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 有政黨稱龍運擬修改A32提供青衣中往機場服務 ...
開啟左側

[路線計劃/RPP] 有政黨稱龍運擬修改A32提供青衣中往機場服務

JA5674 發表於 2019-4-6 22:57 | 顯示全部樓層

做埋青衣中唔係唔好
但問題點改先唔影響
葵芳一帶嘅人 (特別係行車時間)
先係最大問題...

不過TD批唔批都係一個大問題 (咁大條AEL係度)
青衣中真係想平
都係九巴綫去長安轉A31好過
九廣鐵路100周年
Edward_Chan 發表於 2019-4-6 23:30 來自手機 | 顯示全部樓層
根本唔應該批 有機鐵又嫌遠 有轉乘又嫌煩 咁搭的士囉 有錢去旅行無錢搭車 ?
ccchhhuuunnn 發表於 2019-4-7 00:26 | 顯示全部樓層
kingprowm 發表於 2019-4-6 09:30
不用在意佢,一睇就知係擺明玩野,非真誠討論

又係你兩個青衣黑白無常948系早繁要長安站頭開要有位坐
非繁要尾站直出公路唔使兜

真係係人都認得你
唔係假玩嘢就係真自私

你青衣咁多客就自己開一條
唔好又走去騎劫人哋
你開A綫多客嘅話,5分鐘一班密過機鐵仲得

kingprowm 發表於 2019-4-7 18:46 | 顯示全部樓層

FB 有人講,要一家大小大熱天時推喼行十幾廿分鐘,我很有同理心,都覺得佢地辛苦

只好怪這裡的人講野太涼薄,毫無人性,仲要衰到當青衣的鐵路萬能,成日叫人搭鐵路

都係果句,好應該開新 A 線解決東北葵和青衣中對機場的需求,因為 A31 停完長安後再無能力做埋青衣中,而 A32 改路同樣不可行
GU9338 發表於 2019-4-7 19:08 | 顯示全部樓層

E32 龍運根本就無心做
有心做嘅應該趁 E32A 全日就好大執一次荃葵嘅服務範圍
好喇而家 A32 呢個建議又擺明會俾葵涌問候

荃葵青區咁多人係機場就業都可以俾龍運搞到一塌糊塗
唔想做就執晒荃青啲 A E 線俾其他人做啦
請用文明來說服我。
GU9338 發表於 2019-4-7 19:10 | 顯示全部樓層
JA5674 發表於 2019-4-6 22:57
做埋青衣中唔係唔好
但問題點改先唔影響
葵芳一帶嘅人 (特別係行車時間)

身邊好多人都係用東涌線月票轉 S1/S64
A31 一來唔快得過係東涌轉 , 二來 A31 分分鐘要企 , 三來又貴過月票轉車 , 吸引力真係好低
請用文明來說服我。
10598C 發表於 2019-4-7 19:23 來自手機 | 顯示全部樓層

GU9338 發表於 2019-4-7 19:08
E32 龍運根本就無心做
有心做嘅應該趁 E32A 全日就好大執一次荃葵嘅服務範圍
好喇而家 A32 呢個建議又擺明 ...

定位上唔見得E32A全日可以大執荃葵E線,如有願聞其詳

九巴個名係葵青區向來都臭,係龍運兩條A線睇得過眼少少,其他E線都係做到一pat野

龍運寧願開A線特班經後勤區,都唔會加強E線入後勤區服務
leo_ku 發表於 2019-4-7 20:33 來自手機 | 顯示全部樓層
leo_ku 發表於 2019-4-7 20:39 來自手機 | 顯示全部樓層
GU9338 發表於 2019-4-7 21:19 | 顯示全部樓層

10598C 發表於 2019-4-7 19:23
定位上唔見得E32A全日可以大執荃葵E線,如有願聞其詳

九巴個名係葵青區向來都臭,係龍運兩條A線睇得過眼 ...

https://www.hkitalk.net/HKiTalk2 ... ead&tid=1051053

費事賣太多廣告
但就算最難搞嘅青衣中都塞到條 R8 做 bbi (當然我知現實要搞 R8 好難) , 葵盛梨木樹上葵即時多咗 A/E 車送到樓下

而家龍運新車出晒牌都係送唔走批 7XX/8XX 返娘家
其實有晒足夠車源重組呢堆線 , 而班次只係 15-20 分鐘唔算大咬
係有晒通勤客同資源下仍然做到一堆屎樣,真係得龍運先可以扮聾咁多年
請用文明來說服我。