hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 俾女仔話悶係咪等於無機?
開啟左側

俾女仔話悶係咪等於無機?

307 發表於 2005-2-10 21:35 | 顯示全部樓層

Deleted because of duplication.

[ Last edited by 307 on 2005-2-10 at 21:36 ]
只罵不建議=不負責任
307 發表於 2005-2-10 21:36 | 顯示全部樓層
本來都覺得kychung板友呢隻case有得講下,
點知最後就真係麻麻地。

如果你認為與其改變不了,就不如休息一會的話。
呢個想法本身唔係問題,
但係你咁早就唔改變自己,
咁呢一世就真係有好多野,
你都唔會再有機會去試。
原因係,你根本唔覺得要試。

看來,我要第一次將板友refer去精華區,
去睇一睇呢條題目。

我相信,睇完之後,
係我預期的結果。
只罵不建議=不負責任
307 發表於 2005-2-10 21:40 | 顯示全部樓層
[ref=128653]kychung[/ref]  在 10-2-2005 13:27 發表:
"無安全感"同埋"毫無賣點"呢兩樣野我唔否認
我都覺得係有咁ge可能性
但係"毫不成熟"同"無呢正經"呢兩樣
似乎已經有D接近係指控
恕我不得不否認

自問我係知道乜野場合應該係正經
有咩場合唔適而太正經
其實除左同我玩得最癲ge麻甩佬之外
個個識我ge人都話我係正經過頭
(下下唸野太認真 開唔起玩笑個種)

響唔少事情上面
我ge處理手法的確係唔成熟
不過我絕不認為自己"毫不成熟"
至少自問成熟過D"益仔"先

請問你比較的標準是甚麼人先?
係你身邊的麻甩朋友?
還是一些你很敬重的朋友先?

如果你得答案係前者的,
我只會覺得難怪你會咁樣諗...

甚至你可能會問,點解我都無女朋友tim? #:-/

搵自己同益仔比較,
即係你認為自己只係好過益仔啦...
咁即係有咩含意呢?#;)
只罵不建議=不負責任
307 發表於 2005-2-10 21:44 | 顯示全部樓層

[ref=128512]guia[/ref]  在 10-2-2005 10:52 發表:
恕我直言,你言下之意即是當事人: 一文不值?
希望有關朋友要檢討一下, 最少是形象要大革新
性格方面, 老實講要改都好困難

係唔係? 唔知呢...#;)
不過我就打倒緊以往的我...
呢個以往係講緊年半之前...
不過我好彩少少,打扮開頭就唔駛點變....
只罵不建議=不負責任
307 發表於 2005-2-10 21:49 | 顯示全部樓層
[ref=128531]joeli16[/ref]  在 10-2-2005 11:11 發表:
認同307兄,只係吹水既朋友,都唔算係朋友啦。
小弟同樓主一樣,係悶蛋一名。
有既興趣,一定少過樓主。
其實我亦係比較少同女仔接觸,
可能我為人較靜。
不過如果我有機會可以同佢地打開話題,
我就可以同佢地有好多野講
(當然係小弟認為交得過朋友既女仔啦)
到現在,有幾位都係我知心好友,
任何事都可以同佢地講一餐。
好老實講,要講感情事,女性朋友係好過男性朋友,
佢地有耐性,而且有站係女性角度意見,好值得參考。
其實係悶蛋唔緊要,
同女仔冇咁熟,就要投其所好,講一d大家都會有既話題
(例如問下近況咁)
再熟少少既,善意咁"串"下佢其實幾好架,
說話就冇咁死板,
亦要表現出你會關心佢,站係佢立場諗,
對佢有信心,同埋唔怕洩底,呢點好重要!
再熟d,就可以講下感情事,大家可以互相支持。

咁樣你就會交到女性朋友啦,
無論有冇機會發展都應該咁對人。

無的,肯同人講都好一點。
但係唔肯同人講,而又知道遇著一班麻麻地的朋友,
咁就真係無野好講。
知心好友? 佢都未打破到自己的框框,
點樣搵到知心好友呀?
淨係求人地了解自己,
但係無點想過去了解人家。#:-/

既然之前都有人問點樣為知善意串人,
又唯有舉個例啦..
諗下同一竇的兩隻狗仔,
都會有play fight互咬的。
但係點解我地唔會見到佢地真係咬傷對方,
又或者打起上來呢?
#;)
只罵不建議=不負責任
guia 發表於 2005-2-10 23:41 | 顯示全部樓層
[ref=129026]307[/ref]  在 10-2-2005 21:40 發表:

係你身邊的麻甩朋友?

如果你得答案係前者的,
我只會覺得難怪你會咁樣諗...

甚至你可能會問,點解我都無女朋友tim? #:-/

搵 ...

如果成日用最差既來同自己比, 何來會有進步?
人望高處, 希望當時人能把標準定高一些..
如果你可以結交多些正經、成熟朋友我諗對你
自己都有好處
307 發表於 2005-2-10 23:50 | 顯示全部樓層

[ref=129167]guia[/ref]  在 10-2-2005 23:41 發表:
如果成日用最差既來同自己比, 何來會有進步?
人望高處, 希望當時人能把標準定高一些..
如果你可以結交多些正經、成熟朋友我諗對你
自己都有好處

如果個個都係以最差的case最比較,
咁基本上呢個世界就係咁先。

不過,以佢的性格,
領略到之後做唔做,
又係另外一個問題...
只罵不建議=不負責任
北角---九龍城 發表於 2005-2-11 00:01 | 顯示全部樓層
咁同女仔有話題就一定要識好多"潮"野???
307 發表於 2005-2-11 00:02 | 顯示全部樓層
[ref=129192]北角---九龍城[/ref]  在 11-2-2005 00:01 發表:
咁同女仔有話題就一定要識好多"潮"野???

咁都係睇你係同邊類型的女孩溝通矣....
只罵不建議=不負責任
 樓主| kychung 發表於 2005-2-11 00:04 | 顯示全部樓層

[ref=129026]307[/ref]  在 10/2/2005 21:40 發表:
係你身邊的麻甩朋友?

係後者
因為前者會係D比我更麻甩N倍ge人
響佢地面前....坦白講....我可以好舒服咁做番自己
但係我都知道麻甩佬ge行徑大多數人都會頂唔順
我剩係會響只有麻甩朋友ge場合至會玩麻甩
反之
如果有麻甩朋友以外ge人係度個時
我好怕會亂講麻甩野得罪佢地
所以都唔多敢講野
當堂靜晒
呢個都係我同個target見面時ge問題
就係好驚自己D麻甩野會走出黎
緊張到連野都唔多敢講
怕講多錯多

所以我會交心ge朋友亦都只有我D麻甩朋友only#:-/
其他ge我都只敢同佢地萍水之交
而我俾佢地ge印象就係好靜
我唔敢同佢地熟
驚越熟時就越易暴露D麻甩行為出黎
當然啦
我唔會同D麻甩朋友做比較
同佢地做比較咁就即係鬥差#:-/
佢地一味剩係話"你掂過晒我地啦....你無理由唔掂個喎"
但係我事實又係唔掂喎
而且我D麻甩朋友絕大部份連女仔都未追過
更甚者個腦裡面根本無唸過感情事呢樣物體
同佢地講感情事....sai氣#

但係搵其他人講咩?又唔可能同我D莊友講架#
以支莊ge莊員關係之惡劣
俾佢地知道左
就即係俾機會佢地攞我ge case黎當緋聞咁炒作
即使係我響支莊度ge唯一一個老死(即係我個工頭)
佢都只係麻甩佬一名
同佢講佢都幫唔到我D乜
不過佢經常安排我同佢接同一件job黎做
我都要好好多謝佢r

我搵益仔黎比較
唔係我覺得我只係僅僅好過益仔
只係我肯定自己係好過益仔je
我成熟到邊個階段
我唔sure
所以都只好咁講啦
南粵急行 rail.kychung.com