hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 俾女仔話悶係咪等於無機?
開啟左側

俾女仔話悶係咪等於無機?

北角---九龍城 發表於 2005-2-11 00:09 | 顯示全部樓層

[ref=129195]307[/ref]  在 2005-2-11 12:02 AM 發表:

咁都係睇你係同邊類型的女孩溝通矣....

自己有冇經濟能力去"潮"起都係好大問題....
guia 發表於 2005-2-11 00:18 | 顯示全部樓層
[ref=129197]kychung[/ref]  在 11-2-2005 00:04 發表:

係後者
因為前者會係D比我更麻甩N倍ge人
響佢地面前....坦白講....我可以好舒服咁做番自己
但係我都知道麻甩佬ge行徑大多數人都會頂唔順
我剩係會響只有麻甩朋友ge場合至會玩麻甩
反之
如果有麻甩朋友以 ...

近朱者赤, 近墨者黑,.成日群埋呢d豬朋狗友 (恕小弟無禮)
對你本身並沒好處, 我希望你可以改變你自己既睇法, 唔
好次次都好最差比較, 把自己留有餘地, 你這樣不會改到
自己既缺點,集思廣益結交多些不同類型同、異性朋友點
都對你有好處。
nwfb23 發表於 2005-2-11 01:48 | 顯示全部樓層
[ref=129197]kychung[/ref]  在 2005-2-11 00:04 發表:

係後者
因為前者會係D比我更麻甩N倍ge人
響佢地面前....坦白講....我可以好舒服咁做番自己
但係我都知道麻甩佬ge行徑大多數人都會頂唔順
我剩係會響只有麻甩朋友ge場合至會玩麻甩
反之
如果有麻甩朋友以 ...

板友話齋,近朱者赤,可能你近得麻甩多,連講
0野都要麻甩,咁咪唔夠成熟,唔通見客或重要人
又唔講0野,驚講麻甩0野?要收放自如,識轉channel
307 發表於 2005-2-11 10:44 | 顯示全部樓層

[ref=129210]北角---九龍城[/ref]  在 11-2-2005 00:09 發表:
自己有冇經濟能力去"潮"起都係好大問題....

睇潮野同埋用潮野係兩件事來的。
你可以唔用,但係如果你連睇都唔睇,
就好難幫到你。
只罵不建議=不負責任
307 發表於 2005-2-11 10:48 | 顯示全部樓層
[ref=129222]guia[/ref]  在 11-2-2005 00:18 發表:
近朱者赤, 近墨者黑,.成日群埋呢d豬朋狗友 (恕小弟無禮)
對你本身並沒好處, 我希望你可以改變你自己既睇法, 唔
好次次都好最差比較, 把自己留有餘地, 你這樣不會改到
自己既缺點,集思廣益結交多些不同類型 ...

同意Guia兄的講法。

淨係識得講話自己唔比麻甩佬麻甩,
咁即係同話自己唔比大花筒大駛有咩分別呢?

你再咁樣落去,你只會係一個徹徹底底的麻甩佬...
只罵不建議=不負責任
guia 發表於 2005-2-11 22:44 | 顯示全部樓層
[ref=129548]307[/ref]  在 11-2-2005 10:48 發表:

同意Guia兄的講法。

淨係識得講話自己唔比麻甩佬麻甩,
咁即係同話自己唔比大花筒大駛有咩分別呢?

你再咁樣落去,你只會係一個徹徹底底的麻甩佬...

始終佢唔知自己衰邊瓣
guia 發表於 2005-2-11 22:45 | 顯示全部樓層

如果成日淨係講埋D唔等洗或者D咸濕野. 女仔都冇興趣聽啦
同D女唔岩話題, 人地自然覺得你悶架
307 發表於 2005-2-11 22:57 | 顯示全部樓層
[ref=130116]guia[/ref]  在 11-2-2005 22:44 發表:
始終佢唔知自己衰邊瓣

佢的問題就係唔知自己的麻甩格係影響左自己好多,
仲要以為自己的麻甩格唔係咩問題.....#]
只罵不建議=不負責任
307 發表於 2005-2-11 23:01 | 顯示全部樓層
[ref=130122]guia[/ref]  在 11-2-2005 22:45 發表:
如果成日淨係講埋D唔等洗或者D咸濕野. 女仔都冇興趣聽啦
同D女唔岩話題, 人地自然覺得你悶架

應該係話,
基本上話你悶,即係話你無試過同人搵話題講。
如果你仲以為自己係無問題的話,
咁你可以收工了。
只罵不建議=不負責任
guia 發表於 2005-2-11 23:06 | 顯示全部樓層

[ref=130149]307[/ref]  在 11-2-2005 23:01 發表:

應該係話,
基本上話你悶,即係話你無試過同人搵話題講。
如果你仲以為自己係無問題的話,
咁你可以收工了。

要講都講左5板啦, 希望當事人自我反省反省