hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 俾女仔話悶係咪等於無機?
開啟左側

俾女仔話悶係咪等於無機?

北角---九龍城 發表於 2005-2-11 23:27 | 顯示全部樓層

[ref=129547]307[/ref]  在 2005-2-11 10:44 AM 發表:

睇潮野同埋用潮野係兩件事來的。
你可以唔用,但係如果你連睇都唔睇,
就好難幫到你。

睇左就好難唔用...
307 發表於 2005-2-12 00:58 | 顯示全部樓層
[ref=130186]北角---九龍城[/ref]  在 11-2-2005 23:27 發表:
睇左就好難唔用...

咁我建議你試下睇先啦....
潮野好多時都唔太適合自己,
咁你就唔會想用ga lah...
只罵不建議=不負責任
307 發表於 2005-2-12 01:00 | 顯示全部樓層
[ref=130153]guia[/ref]  在 11-2-2005 23:06 發表:
要講都講左5板啦, 希望當事人自我反省反省

咁無計ga....
以為自己唔比麻甩佬麻甩就等於無事,
簡直就係荒謬。

如果我話自己比William Hung靚仔,
係代表我無William Hung個樣咁核突?
定係代表我靚仔先?

搞清楚點邏輯關係再說吧~
只罵不建議=不負責任
bigfish_hk2 發表於 2005-4-9 08:34 | 顯示全部樓層

今日睇到報紙話美少女討厭大悶蛋,想知點解會咁樣講就要睇下,去片
福建幫超市有過期30日叉燒包
307 發表於 2005-4-9 08:50 | 顯示全部樓層
嗯..都唔係錯,
但係會唔會個個都係咁樣呢?

不過喇喎...
就算女仔唔係怕悶都好,
都留意下第一個被訪者,
話希望男朋友可以比佢有更多的見識,
呢個就真係事實喇...
有涵養的男仔,
不論相處時的話題、
俾到的意見、幫助,
甚至返屋企見家長,
都係無往而不利ga...
只罵不建議=不負責任
mckhgc 發表於 2005-4-9 13:58 | 顯示全部樓層
講左咁耐,有冇人唸過,
點解「搵話題同人傾」,似乎只係男性單方面責任?
最差配套 狗也不D
mckhgc 發表於 2005-4-9 14:08 | 顯示全部樓層

[ref=189823]bigfish_hk2[/ref]  在 05年04月09日 08:34 AM 發表:

今日睇到報紙話美少女討厭大悶蛋,想知點解會咁樣講就要睇下,去片

文中最後的一位,話自己都唔係多野講,
如果對方都係咁的話,就「唔知做乜好,好驚會悶死」

如果此等言論出自男性口中,我肯定佢已一早「身中多箭」
(起碼o係呢板)「自己都係悶蛋一名,就要求人地唔係悶蛋,
識對人有要求,唔識對自己有要求,自己都唔知自己都有問題,不知以身作則.......」

[ Last edited by mckhgc on 2005-4-9 at 14:30 ]
最差配套 狗也不D
kmb3asv3 發表於 2005-4-9 14:12 | 顯示全部樓層
小弟都甚少o係A13版發言,
不過都經常留意本版動態.

joeli16兄在128827回應中提到開玩笑,
小弟非常認同.

小弟自問都係比較接近悶蛋邊緣的那類人,
不過自從入左大學之後識多左d唔同層面的人,
所以都多左D話題, 不過仍然有好多好多好多需要改善的地方...

其實呢, 如果想女仔覺得你唔悶o既話,
可以嘗試增加下自己的幽默感,
唔敢保證一定個女仔會鍾意你,
不過如果你能夠令到一個女仔時時刻刻,
都因為同你一齊時特別開心的話,
鍾意你的機會就大好多
我可以話, 這一個task係比任何一個assignment難百倍以上,
但係改變自己的缺點是一個好開始.

另外, 同女仔的話題未必一定要非常正經,
太正經一樣會搬左你入悶蛋級別...

淫賤o野...睇你那個話題淫賤程度如何囉,
如果聽完係捧腹大笑的話係個女仔笑到停唔到o既都未嘗係壞事,
我有個好朋友就係可以做到咁, 勁多女仔lum到佢暈呀!

最後就係一樣o野順帶講下, 同女仔相處時,
男仔如果顯得係有自信的話, 亦都會吸引到女仔.
有自信並唔係話你乜都覺得自己係最叻, 最好,
只係做事時諗法唔好傾向負面,
凡事向好o個面諗, 與其諗女仔話你悶係咪等於無機會,
點解唔轉轉角度諗下, 如果我去嘗試結識下更多新朋友,
會唔會無咁悶呢? 咁無咁悶的話, 就會大機會D啦.
女仔係非常欣賞有自信的人.

開始已經話晒小弟自己全部仍然要改善的地方呢 #

[ Last edited by kmb3asv3 on 2005-4-9 at 16:16 ]
超智能巴士 Super-Intelligient Bus
307 發表於 2005-4-9 17:43 | 顯示全部樓層
[ref=190061]mckhgc[/ref]  在 9-4-2005 14:08 發表:
文中最後的一位,話自己都唔係多野講,
如果對方都係咁的話,就「唔知做乜好,好驚會悶死」

如果此等言論出自男性口中,我肯定佢已一早「身中多箭」
(起碼o係呢板)「自己都係悶蛋一名,就要求人地唔係悶蛋,
識對人有要求,唔識對自己有要求,自己都唔知自己都有問題,不知以身作則.......」

先生,請你睇清楚呢條題目入邊的回文先再講意見。
樓主值得俾人鬧的地方係佢用錯左標準去比較,
而更重要的,係講埋一d意見俾返佢,
睇下佢可以點樣改善。

不論男女,如果佢覺得自己近悶蛋的話,
我地俾的意見都係相若。

如果你喜歡將說話放在別人的口中,
咁都好難怪你唔太發現自己同人相處係有問題的。
只罵不建議=不負責任
307 發表於 2005-4-9 17:45 | 顯示全部樓層

[ref=190047]mckhgc[/ref]  在 9-4-2005 13:58 發表:
講左咁耐,有冇人唸過,
點解「搵話題同人傾」,似乎只係男性單方面責任?

係諗,唔係唸...

點解?
如果你可以叻到吸引到異性去主動結識你的,
咁當然你可以唔駛諗話題。

但係,絕大部份情況下都唔會係咁樣,
想認識異性的男孩,最好都係諗下話題啦....
只罵不建議=不負責任