hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 12月27日通車,龍運如何AE33面對屯門至赤鱲角連接路通車 ...
開啟左側

[問題] 12月27日通車,龍運如何AE33面對屯門至赤鱲角連接路通車的...

3asv@59x 發表於 2020-2-8 22:43 來自手機 | 顯示全部樓層

NA4179x賢 發表於 2020-2-8 19:52
長遠黎講
大西北E線可以飛走機場,係講豬噢直落後勤區再上東涌,東涌搵總站擺 ...

其實可以擺滿東, 或者就咁東涌站就得
首先國泰城, 之後跟住S64咁行出返去東涌

但來回都唔停港珠澳同埋機場
nokia 發表於 2020-2-9 13:23 來自手機 | 顯示全部樓層
龍巴比人投訴到要出通告:
JC8385 發表於 2020-2-9 13:56 來自手機 | 顯示全部樓層
nokia 發表於 2020-2-9 13:23
龍巴比人投訴到要出通告:

其實都有排搞嘅話
索性俾個武肺時間表好過啦

btw 好彩嘅係龍運單層得兩部bring you die
唔係真係條條E線有份都似
kitarolo 發表於 2020-2-9 14:00 | 顯示全部樓層

JC8385 發表於 2020-2-9 13:56
其實都有排搞嘅話
索性俾個武肺時間表好過啦

等於埔公咁而家好少單層
有都攞咗嚟行西隧線

而家佢都係叫睇ETA
而無出減班後時間表
(即使Apps內都懶得整)
就係唔想印過晒啲豬紙/
實際仲疏過大包圍嘅上限
望就望個ETA生性啦。

arfung 發表於 2020-2-10 11:56 | 顯示全部樓層
nokia 發表於 2020-2-3 08:09
今朝E33p真係改咗30分鐘一班,爆到七彩,重要有客係㗎車嘔,又唔帶口罩,車長被迫加停屯門轉車站過客 ...

正常後勤區大部份工種都不能HOME OFFICE,似乎不少人仍要上班。
繁時E33P行30分,真的載得曬?應該往機場/後勤區方向未到良景就無位坐…
nokia 發表於 2020-2-11 22:29 來自手機 | 顯示全部樓層
NA33好似已經又默默地減班?
arfung 發表於 2020-2-12 11:53 | 顯示全部樓層

nokia 發表於 2020-2-11 22:29
NA33好似已經又默默地減班?

NA33好似有話某些班次停開,不過不知有無正式在公開渠道公佈。
佢無停N30/P/S而經算好…
GD1570 發表於 2020-2-12 12:13 | 顯示全部樓層
arfung 發表於 2020-2-12 11:53
NA33好似有話某些班次停開,不過不知有無正式在公開渠道公佈。
佢無停N30/P/S而經算好…
...

後勤返工嗰班都要靠N30系放工嘅
你有你可愛,我有我好笑。
GD1570 發表於 2020-2-12 12:14 | 顯示全部樓層
kitarolo 發表於 2020-2-9 14:00
等於埔公咁而家好少單層
有都攞咗嚟行西隧線

唔駛印乳豬紙,你張依份通告改為印返一個疫情時間表咪得囉...
你有你可愛,我有我好笑。
Chnnr 發表於 2020-2-12 14:47 | 顯示全部樓層

GD1570 發表於 2020-2-12 12:13
後勤返工嗰班都要靠N30系放工嘅

有免費穿梭巴出國泰城, 而且後勤區機場員工上 N30系 同 NA33/NA34 一樣價錢, 所以其實佢見少客減都無咩所謂
ps. 不過而家市道靜左又過完年撞埋淡季, 後勤區都少左啲人返工係真既, 而家返通頂放工班 N11, 出公路數埋都唔夠十個, 以前起碼都廿個...