hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 267X有沒有潛質提升至繁時雙向服務?
開啟左側

[問題] 267X有沒有潛質提升至繁時雙向服務?

南韓金仔 發表於 2020-3-6 12:32 | 顯示全部樓層

THomas20010808 發表於 2020-3-6 13:28 來自手機 | 顯示全部樓層
流星☆雨 發表於 2020-3-6 12:21
開架67P 兆康南經富泰直出屯公 做兩味更加大機會

贊成 最多夾埋屯公三站 不過去邊度先係重點 沙田?
arfung 發表於 2020-3-6 14:19 來自手機 | 顯示全部樓層
南韓金仔 發表於 2020-3-6 12:32
反建議取消267X換258P加密班次

另外,屯轉往屯碼條龍多數由260X來

不反對入新界取消267x,換258P再加班。但回程請加停兆康南。如想提速可考慮停大會堂,新墟街市然後新和里入景峰。

朝早出九龍可能拆267x/258A兩組較好,出九龍258P要行35-40分才上公路。

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +1 收起 理由
toby_tl10 + 1 + 1 英雄所見略同

查看全部評分

arfung 發表於 2020-3-6 14:25 來自手機 | 顯示全部樓層

GD1570 發表於 2020-3-6 12:27
其實我都唔明:政府都已經開始返工,九巴竟然仲未恢復返正常服務,
好多路線繼續CUT班,其實九巴係咪真係 ...

我昨天都睇到呆左,班68A逼到屯轉落左幾個人都上唔到車(第一次見)。當時屯轉條隊(63x/68A)排到59M果個位。

班車去到千色店已坐滿,荃景圍有留後。我係大會堂落車,條隊約20人,上到10個左右。

都幾誇張,收工時間都咁疏。
(註: 同場加映57M山景方向仍有位坐)
WongKinYat_WKY 發表於 2020-3-6 15:30 來自手機 | 顯示全部樓層
arfung 發表於 2020-3-6 14:25
我昨天都睇到呆左,班68A逼到屯轉落左幾個人都上唔到車(第一次見)。當時屯轉條隊(63x/68A)排到59M果個位 ...

咁琴日有冇63x幫手清客?57M我琴日見有 兩班喺葵芳已經滿曬, 懷疑係58m收車收得太勁, 尋日未見58m有車海,69M 開咗班短棍頂閘,反而大車班次未見頂閘,67M/265M到荃灣己頂閘, 但以上呢啲車嘅班次都係咪疏曬,至於68A就見到葵芳/荃灣大量M線都至少2班嗰時先見到一架, 仲要喺荃灣就滿曬, 我諗屯轉嗰班客唔使上
流星☆雨 發表於 2020-3-6 15:33 | 顯示全部樓層
THomas20010808 發表於 2020-3-6 13:28
贊成 最多夾埋屯公三站 不過去邊度先係重點 沙田?

當然都係荃葵,最多出九龍

沙田邊會夠客

趕客路上 理_得你
miklcct 發表於 2020-3-6 15:34 | 顯示全部樓層

南韓金仔 發表於 2020-3-6 12:32
反建議取消267X換258P加密班次

另外,屯轉往屯碼條龍多數由260X來

我建議259B開回程係尖沙咀開經亞皆老街上幹線公路(唔停美孚,直達轉車站),同63X一齊做旺角特快,抽59X、60X同260X車做。
進智公交
fly831 發表於 2020-3-6 15:37 | 顯示全部樓層
arfung 發表於 2020-3-6 14:25
我昨天都睇到呆左,班68A逼到屯轉落左幾個人都上唔到車(第一次見)。當時屯轉條隊(63x/68A)排到59M果個位 ...

呢排57M繁時開十五, 正常係得六點前後兩班會坐滿去到千色店

最愛猛男
Anonymous 發表於 2020-3-6 16:59 來自手機 | 顯示全部樓層
miklcct 發表於 2020-3-6 15:34
我建議259B開回程係尖沙咀開經亞皆老街上幹線公路(唔停美孚,直達轉車站),同63X一齊做旺角特快,抽59X ...

如果259B開回程,開到夜晚應該都得,始終行街客都唔算少

只係邊度抽車同會唔會打殘63X?
GD1570 發表於 2020-3-6 17:07 | 顯示全部樓層

Anonymous 發表於 2020-3-6 16:59
如果259B開回程,開到夜晚應該都得,始終行街客都唔算少

只係邊度抽車同會唔會打殘63X? ...

如果259B唔入轉車站的話,63X其實就真係唔會點樣打得殘的。但客少咗依個可以話一定(就算259B開到30分鐘一班),
不過會唔會少到要減班就另計...

抽車我覺得多數會喺60X同59X找數...
你有你可愛,我有我好笑。