hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 九巴借疫情大減班 運輸署:部分路線並未批准 ...
開啟左側

[報刊新聞] 九巴借疫情大減班 運輸署:部分路線並未批准

JU2541 發表於 2020-3-7 00:23 | 顯示全部樓層

JC8385 發表於 2020-3-6 11:40
上禮拜實地測試屯轉上VIP區X線
最後我連塊地氈都踩唔到

某位版友陶醉緊九巴係善心企業
同陶醉中國係大贏家一樣

又話九巴好好
一個例子都舉唔出
成日話九巴想香港仔...
成個新界同九龍區...除左安達臣叫做好 d

有邊區係好 有邊個區 區內線係出齊車

人一九,腦便殘
053h4 發表於 2020-3-7 10:35 來自手機 | 顯示全部樓層
chrisyy4563 發表於 2020-3-7 11:21 | 顯示全部樓層
rickywk 發表於 2020-3-6 14:00
其實老九有無必要七點幾八點甚至日間就收到咁疏,你話九、十點收到咁疏真係無野好講,但七、八點同日本間 ...

晚上8點後大減唔怪佢,因為人流真係大減.
但中午後到晚繁前嘅班次就好L過份.
多客線一律20分/班, 小客嘅30-60分/班....你估而家真係變左死城咩

psypericarp 發表於 2020-3-7 11:22 來自手機 | 顯示全部樓層

053h4 發表於 2020-3-7 10:35
你改變唔到九巴獨大呢個事實。

你咪投訴lor. 部份意見用投訴呢一點轉移大巴哥個盤大的事實都無用ga.

無人要改變九巴獨大事實,只講緊佢服務有幾差,唔啱聽去投訴但都係一個事實,佢亂減班你仲奶佢當係神,仲恐怖過政府!

其實全港市民只想有車坐,而唔係想要全部九巴,唔好將自己想既當其他人想要,倒轉將港島俾九巴,大西北新東九龍東俾新城,你又會睇下點!

ETA 唔準都係一個事實,唔係應該去叫佢整好佢咩,你應該叫佢去做好d,唔係講堆廢話!
尋日等2A 去銅鑼灣都等左15分鐘,可以去保鐵,不過都照等,因為15分後架車會到,同樣九巴見到15分鐘你都唸唸等唔等,當有ETA,點解搭車返屋企或者出街都要博下15分鐘之後有冇車,呢樣野你覺得係我地問題,所以最後咪送客去保鐵囉!
作為公共服務企業,係有責任俾我地應有既服務,照樣新城,你話佢做得唔好,都鬧爆佢,要轉俾老九,咁樣係咪老九線又一樣呢?

明白你想要加強自己係呢到既存在感,不過你做到咁實在太樣衰!
psypericarp 發表於 2020-3-7 11:33 來自手機 | 顯示全部樓層

當大家都有減班
Kj2052 發表於 2020-3-7 11:36 來自手機 | 顯示全部樓層
剛才見到101柴小頂閘,紅隧飛站
053h4 發表於 2020-3-7 11:37 來自手機 | 顯示全部樓層

簽名被屏蔽
psypericarp 發表於 2020-3-7 11:39 來自手機 | 顯示全部樓層
攞左幾條比較多人坐既線,唔要賺其他公司,但係101 開15,1A開20,會唔會又收得太疏呢?只係唔好太過分就已經好好
Kj2052 發表於 2020-3-7 11:49 來自手機 | 顯示全部樓層
psypericarp 發表於 2020-3-7 11:39
攞左幾條比較多人坐既線,唔要賺其他公司,但係101 開15,1A開20,會唔會又收得太疏呢?只係唔好太過分就已 ...

101 1a最盡應該日間開12
同埋任何超過20分鐘一班應該禁收
RH7685 發表於 2020-3-7 12:00 來自手機 | 顯示全部樓層