hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 西貢區議員建議98、797經將軍澳南+796S全日+開將北去觀 ...
開啟左側

[其他] 西貢區議員建議98、797經將軍澳南+796S全日+開將北去觀塘巴士

poondriver 發表於 2020-3-12 11:56 | 顯示全部樓層

GW5878 發表於 2020-3-12 11:45
坑口站係頂到所有門邊都係人但深處仲有位,情況就係一架企滿車頭既巴士黎到但車尾仲有少量空位即使有客 ...

何來離地 我都係引用返你d同鄉講迫唔到上車透唔到氣要等幾班車 然後你話有位 只係唔想上
150%載客同200%載客既分別喎

你不如搵返你d 同鄉問下點解咁身嬌肉貴等幾班車都唔肯迫落去啦 等幾班車喎
MyTiF 發表於 2020-3-12 11:58 來自手機 | 顯示全部樓層
GW5878 發表於 2020-3-12 11:45
坑口站係頂到所有門邊都係人但深處仲有位,情況就係一架企滿車頭既巴士黎到但車尾仲有少量空位即使有客 ...

佢講得出個堆說話已經證明左佢對該區交通既唔理解。寶琳將軍澳站係同一邊門上,坑口係另一邊門上。無論上巴士港鐵,車廂都唔會企到100%,多數最迫既位置都係近開門,另一邊係冇咁迫。坑口人迫爆左一邊,將軍澳人依然仲有空間間係另一邊上。仲未計將軍澳站會有人落,同康城班次。為左講到坑口交通有幾咁好,真係咩大話都講得出

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +10 收起 理由
ViviTse + 1 + 10 精闢見解

查看全部評分

GW5878 發表於 2020-3-12 12:01 | 顯示全部樓層
poondriver 發表於 2020-3-12 11:56
何來離地 我都係引用返你d同鄉講迫唔到上車透唔到氣要等幾班車 然後你話有位 只係唔想上
150%載客同200 ...

右邊門有位點樣行到去呀?要經過最迫既左邊門,咁左邊門多人到塞死左又點迫上去呀聰明豆。
poondriver 發表於 2020-3-12 12:04 | 顯示全部樓層

GW5878 發表於 2020-3-12 12:01
右邊門有位點樣行到去呀?要經過最迫既左邊門,咁左邊門多人到塞死左又點迫上去呀聰明豆。 ...

入面有位 推d人入去就上到啦 點解唔推先?自已放棄自已既權利然後話人唔夠載 邊個好笑d?
MyTiF 發表於 2020-3-12 12:06 來自手機 | 顯示全部樓層

參照漢奸版友個concept嚟講,總括而言坑口話要求交通改善就有問題,各種唔同既唔合理。港鐵係坑口人嫌迫唔上,巴士係坑口人自己揀唔搭,坑口大把其他公共選擇,巴士應該留返比康城康翠呢啲「百無」區。交通問題係坑口居民自己造成,唔好亦唔應該搞到其他區既居民。

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +10 收起 理由
ViviTse + 1 + 10 英雄所見略同

查看全部評分

poondriver 發表於 2020-3-12 12:07 | 顯示全部樓層
MyTiF 發表於 2020-3-12 11:58
佢講得出個堆說話已經證明左佢對該區交通既唔理解。寶琳將軍澳站係同一邊門上,坑口係另一邊門上。無論上 ...

我就係成日繁時坐地鐵都見有好多空位 但係度永遠都見大家話地鐵迫到透唔到氣
透唔到氣喎 即係迫到200% 喎 唔係我講嫁
poondriver 發表於 2020-3-12 12:09 | 顯示全部樓層

MyTiF 發表於 2020-3-12 12:06
參照漢奸版友個concept嚟講,總括而言坑口話要求交通改善就有問題,各種唔同既唔合理。港鐵係坑口人嫌迫唔 ...

人地係叫你唔好搶人野 今日可以空降十幾部車落康城 他日都可以空降比坑口 希望你地去爭d空降既資源
MyTiF 發表於 2020-3-12 12:16 來自手機 | 顯示全部樓層
poondriver 發表於 2020-3-12 12:09
人地係叫你唔好搶人野 今日可以空降十幾部車落康城 他日都可以空降比坑口 希望你地去爭d空降既資源
...

咁叻 你又唔好叫康翠寶達自己爭取?! 典型漢奸淨係識話坑口搶人嘢,唔諗下自己個啲98ACPR係邊到搶返嚟?明明山上就係應該93 95系做,98系都係搶返嚟。如果坑口直出係咁難實行,其實唔緊要,最緊要叫山上還返晒98系資源比坑口。
山上人咁叻好應該表現下,自己爭取多啲空降資源搞好93 95系。唔應該搶將馬線,798A,自己空降一條仲好。

評分

ViviTse + 1 + 10 精闢見解

查看全部評分

10598C 發表於 2020-3-12 12:17 來自手機 | 顯示全部樓層
JX9097 發表於 2020-3-12 10:45
其實93A同95M合併最麻煩都係聯合醫院啫若果綠小12可以加到低地台小巴, 同時政府趁擴建嘅時候
順手加建一 ...

聯合醫院好多處理方法
95M同213X重組又得,106做埋又得,甚至最簡單照辦煮碗30X,95係聯合便利店退水又得
MyTiF 發表於 2020-3-12 12:17 來自手機 | 顯示全部樓層

坑口冇比康城搶港鐵,98BS同98D特咩?康城搶坑口就得,坑口搶康城就唔得,真係幾好笑

評分

ViviTse + 1 + 10 09年前寶琳班次比依家多2成幾

查看全部評分