hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 屯門西北和54區巴士討論,如258A加經54區,260X理順走線 ...
開啟左側

[其他] 屯門西北和54區巴士討論,如258A加經54區,260X理順走線

樓主| 258X 發表於 2020-3-17 15:57 | 顯示全部樓層

10598C 發表於 2020-3-17 16:06 來自手機 | 顯示全部樓層
andy92 發表於 2020-3-17 13:48
260X 理順走線,拉入54區唔駛加車都得

另外良田+54區應該夠客開線去元朗市 ...

拉落大興就話可以唔加車理順走線,上54區似乎唔可以唔加車做到
(前提係田景路要跟58M方向行:出市區順時針,反之亦然)
10897106606 發表於 2020-3-17 16:45 來自手機 | 顯示全部樓層
GD1570 發表於 2020-3-17 17:10 | 顯示全部樓層

屯碼都未有全日尖沙咀線的時候...
54區一定叫你去轉車站轉車,或者請前往兆康站乘搭屯馬線。
你有你可愛,我有我好笑。
GD1570 發表於 2020-3-17 17:17 | 顯示全部樓層
WongKinYat_WKY 發表於 2020-3-17 15:03
拉咗入去都冇得唔加車,始終出尖沙咀嘅需求一定好大,其實而家暫時最好係攞啲特別線拉入去做全日,例如58 ...

一直覺得67A寶田開出兆康後應該要直上屯門公路,始終接駁線唔好兜太遠。
天空之神 發表於 2020-3-17 17:18 來自手機 | 顯示全部樓層
258X 發表於 2020-3-17 15:57
260X 飛走建生?

唔經大興警署,寶田直出田景逆時針出識壞人咪算
GD1570 發表於 2020-3-17 17:20 | 顯示全部樓層

天空之神 發表於 2020-3-17 17:18
唔經大興警署,寶田直出田景逆時針出識壞人咪算

有幾多個真係會喺大興警署同青松觀上車,多數建生客都係喺樂生樓/大興北站上落的。
Anonymous 發表於 2020-3-17 17:45 來自手機 | 顯示全部樓層
10897106606 發表於 2020-3-17 16:45
根本上54區+富泰已經夠養港島、觀塘、葵荃、尖沙嘴全日線啦,尖沙嘴未必好大需求,但可以喺轉車站幫補260x ...

會唔會太樂觀

葵荃線可以做,但觀塘,港島同尖咀線應該都要加埋其他區先出到條全日20嘅線

明白54區對巴士嘅需求都有期望,但係非繁54區+富泰係咪真係多人搭到可以直出?

p.s: 條荃葵線最好搵如心做總站
kingkiu 發表於 2020-3-17 18:37 | 顯示全部樓層
54區拉兆康線做大佢算啦.
良田圈客倉黎... 仲要服侍埋市中心班大帝.
fly831 發表於 2020-3-17 18:41 | 顯示全部樓層

10897106606 發表於 2020-3-17 16:45
根本上54區+富泰已經夠養港島、觀塘、葵荃、尖沙嘴全日線啦,尖沙嘴未必好大需求,但可以喺轉車站幫補260x ...

有冇咁誇, 屯門而家只得良田建同市中心(唔係同一個站)做到

54區規模連全日1M1X都未必養得起啦

最愛猛男