hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 九巴新增 286C 宣傳廣播消息
返回列表 發新帖
開啟左側

九巴新增 286C 宣傳廣播消息

gu9434@24 發表於 2020-4-29 16:49 | 顯示全部樓層

kwn1029 發表於 2020-4-28 23:04
今日狀況比較特別,因為有人為既塞車,成堆私家車喺創紀之城轉入巧明街果條單程路頂死觀塘道215X埋站果堆 ...

昨日晏少少(6點)就對面油站撞車 東行線塞死 成堆東九線入唔到總站 到7點都仲塞緊 根本返唔到車

10598C 發表於 2020-4-29 16:53 來自手機 | 顯示全部樓層
KG1428 發表於 2020-4-28 23:27
S廠(沙田)線主要播:286C全日服務
L廠(荃灣)線主要播:934全日服務

九廠可以播38/42C/290/290A轉乘A31/A32?
HT408 發表於 2020-5-2 15:36 來自手機 | 顯示全部樓層

86,86C出九龍,臨入獅隧有此廣播
Choi 發表於 2020-5-2 15:50 來自手機 | 顯示全部樓層

KG1428 發表於 2020-4-28 23:27
S廠(沙田)線主要播:286C全日服務
L廠(荃灣)線主要播:934全日服務

留名P960
kwn1029 發表於 2020-5-6 10:38 | 顯示全部樓層
RyanPun 發表於 2020-4-28 23:13
謝提醒,因為我今日Home office,唔清楚觀塘發生咩事。
應該係指6期旁邊嗰條單程路?入面條巧明街日日放工 ...

而家6期入巧明街條單程路日日放工都塞到出黎,霸住觀塘道兩條線..唔知咩事,主要車流係私家車,
然後再前少少觀塘道左轉勵業街條車龍都長過以往好多,D車其實係要去邊呢
請時刻保持感恩及包容的心
RyanPun 發表於 2020-5-6 10:46 來自手機 | 顯示全部樓層
kwn1029 發表於 2020-5-6 10:38
而家6期入巧明街條單程路日日放工都塞到出黎,霸住觀塘道兩條線..唔知咩事,主要車流係私家車,
然後再前 ...

兩線行車變兩邊死車,條巧明街死車多到好似障礙賽咁款,加上創業街巧明街個路口長期兩線變一線,唔塞先至奇。
gu9434@24 發表於 2020-5-6 14:51 來自手機 | 顯示全部樓層

題外話 不另外開po 城巴22M也在廣播中(沐虹街>譽港灣)宣傳可轉乘796C跟796X
miklcct 發表於 2020-5-6 15:01 | 顯示全部樓層
hon_son_wilson 發表於 2020-4-28 00:33
青沙路線非繁20-30分鐘一班嘅班次,想sell轉乘都sell唔起啦。

有時諗:假設大膽到殺81,86A,87D等相近路線 ...

咪玩啦,有直車唔搭叫人兜青沙?行獅隧出九龍直接咁多,係去長沙灣深水埗先行青沙有利。想人轉車唔該整到條轉車線明顯快過唔使轉車嘅線(例如唔搭962X,就去搭961轉59M,完全唔使經置樂同屯門碼頭可以直達龍門居)
進智公交