hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 《2020-2021年度西貢區巴士路線計劃》中已落實的計劃 ...
開啟左側

[路線計劃/RPP] 《2020-2021年度西貢區巴士路線計劃》中已落實的計劃

leo_ku 發表於 2020-7-9 09:23 來自手機 | 顯示全部樓層

kc_loo 發表於 2020-7-9 09:23 | 顯示全部樓層
poondriver 發表於 2020-7-9 08:55
成日話102有好多問題 但又成日話102爆到上唔到車
咁到底係有問題定冇問題 有問題既話d客應該一早流走晒啦 ...

其實係102 常客都知, 而家102 D 客真係流走左好多了, 尤其回程, 原因來來去去都講多好多次

咁多版都有人講過, 如果要選擇唔睇好似古生咁, 仲要死話兩分鐘一班, 選擇去離地, 都無辦法, 再回都無謂

如果上到鐵 , A29 既地方, 識既人都已經唔會再死等

評分

參與人數 1HugeC +10 收起 理由
ViviTse + 10 英雄所見略同

查看全部評分

leo_ku 發表於 2020-7-9 09:31 來自手機 | 顯示全部樓層
poondriver 發表於 2020-7-9 10:17 | 顯示全部樓層

kc_loo 發表於 2020-7-9 09:23
其實係102 常客都知, 而家102 D 客真係流走左好多了, 尤其回程, 原因來來去去都講多好多次

咁多版都有人 ...

又話唔會死等 即係好多客流走晒啦?
但又話102好好客上唔到喎 咁到底係夠載定唔夠載?

隔離你話有公司見到問題又講唔出咩問題 唔夠人講就回人po 咁衰仔?
10598C 發表於 2020-7-9 10:19 來自手機 | 顯示全部樓層
eric278 發表於 2020-7-9 09:17
如果要全日拆,還要處理沙田段的問題

798在沙中/沙田站後還要服務源禾、火炭工業邨及駿洋邨(該邨入伙 ...

全日拆嘅時候一齊去曬火炭咪得囉...
10598C 發表於 2020-7-9 10:21 來自手機 | 顯示全部樓層
leo_ku 發表於 2020-7-9 09:19
嘩你咁講小心比某些有心人圍攻bor.

102做得差係事實,102需求大都係事實
只係去程102總站有位上,回程有A29輔助底下,坑口觀塘線優先程度係不及98C 98S全日拆咁高
kc_loo 發表於 2020-7-9 10:30 | 顯示全部樓層

poondriver 發表於 2020-7-9 10:17
又話唔會死等 即係好多客流走晒啦?
但又話102好好客上唔到喎 咁到底係夠載定唔夠載?

車少左, 人都少左,

我講左, 上到鐵既上左鐵, 上到A29 上左A29
但事實好多位都係無得選,
SPK 總站, 後一兩個站可以上到, 唔出奇,  好正常

再後果個站唔得, 又有幾奇?
我早兩年宏天番工, 啟業對面等車回坑口, 晚晚放工睇住佢一日比一日難等車,
到後期等20分鐘以上,
但以宏天個位, 你根本上shuttle 轉埋MTR, 都係一樣時間, 仲要上上落落, 要迫,
果個位係睇住A29經過但上唔到

repeat, 上到鐵既有人好多已經上左鐵, 上到A29 上左A29
你咁問你真係完全唔知102係咩走線, 乘客習慣係點

公司見到有問題, 你講咩?
我話加站, 所以巴士公司見到初版有問題, 唔係直去九龍灣,
而有人話一開始就唔係話行觀繞, 咁有咩問題?
駛唔駛講多謝?
呢度大把post 指住個人都唔應, 事實上都唔駛應, 例如從天而降, 兩分鐘一班

eric278 發表於 2020-7-9 10:36 | 顯示全部樓層
10598C 發表於 2020-7-9 10:19
全日拆嘅時候一齊去曬火炭咪得囉...

拆線後用車數量增加,恐怕駿洋邨總站未必夠位
還看香港公交
kc_loo 發表於 2020-7-9 10:38 | 顯示全部樓層
10598C 發表於 2020-7-9 10:21
102做得差係事實,102需求大都係事實
只係去程102總站有位上,回程有A29輔助底下,坑口觀塘線優先程度係 ...

其實係,
但問題在於102 做唔到轉乘, 例如如果去大西北果邊係做唔到

評分

參與人數 2HugeC +7 收起 理由
240798790262289 + 3 Huge C
ViviTse + 4 精闢見解

查看全部評分

leo_ku 發表於 2020-7-9 10:46 來自手機 | 顯示全部樓層